Ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου (άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, νέοι ηλικίας έως 18 ετών, πολύτεκνοι, κλπ.) να προχωρήσουν στην έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας. Στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα αγοράς των μειωμένων κομίστρων, είτε από τα «Αυτόματα Μηχανήματα Επαναφόρτισης Καρτών», είτε από το διαδίκτυο (www.athenacard.gr).

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας πραγματοποιούνται, πλέον, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά εισιτήρια (ΑΤΗ.ΕΝΑ Τicket) και ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENA Card).

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο μπορεί να συναντήσουν κλειστές πύλες. Παράλληλα, στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.