Διέρρευσε το προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε κύρια και επικουρική ασφάλιση, καθώς και στις εισφορές μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών. Πλέον, αναμένεται η επίσημη ανάρτηση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, για δημόσια διαβούλευση. 

Ads

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μαζί με επιτελείο του υπουργείου, είχαν συνάντηση, στο πλαίσιο τής εξαμηνιαίας αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου.

Αφού έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων στο υπουργείο, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις κύριες κυβερνητικές δράσεις μέσα στο 2020 και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο «νέο ασφαλιστικό σύστημα», καθώς και το «νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης». Είναι γνωστό ότι στα κυβερνητικά σχέδια περιλαμβάνεται η ιδιωτική ασφάλιση. 

«Νομίζω ότι είμαστε μπροστά και σε νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερη την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου εντός των επόμενων εβδομάδων, για το οποίο έχουμε μιλήσει αναλυτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αντιτεθεί στα κυβερνητικά σχέδια για το νέο ασφαλιστικό. 

Ακολουθεί το προσχέδιο του νομοσχεδίου, όπως δημοσιεύτηκε από το capital.gr: