«Καμία φορολογική υποχρέωση στην Ελλάδα» δεν έχει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, απαντά η νομική εταιρεία που τον εκπροσωπεί με αφορμή την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Χαρακτηρίζει αξιοπερίεργο ότι η φερόμενη δίωξη έγινε γνωστή στον Σάμπυ Μιωνή από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νομικής εταιρείας που εκπροσωπεί τον Σ. Μιωνή:

«Πληροφορούμαστε ότι δημοσιεύματα επιχειρούν να σκιάσουν το πρόσωπο και τη δράση του πελάτη μας Σάμπυ Μιωνή, αφήνοντας υπαινιγμούς για την επιχειρηματική του δραστηριότητα και τις σχέσεις του με τον δικηγόρο του, Σταυρό Παπασταύρου. Πρωτίστως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το ποσό που καταλογίσθηκε στο δικηγόρο του καταβλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο μέχρι να κριθεί δικαστικά η υπόθεση.

Αναφορικά με τον πελάτη μας Σάμπυ Μιωνή, θα πρέπει να επισημανθεί ότι όπως διαπιστώθηκε από τις ελληνικές φορολογικές αρχές, αυτός κατοικεί στο Ισραήλ και αναπτύσσει διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα με απολύτως νόμιμο τρόπο και ως εκ τούτου δεν έχει καμία φορολογική υποχρέωση στην Ελλάδα. Είναι γνωστός ακτιβιστής με έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Άλλωστε, εκπροσωπώντας τον, έχουμε επανειλημμένα επικοινωνήσει με τις Ελληνικές Αρχές αλλά δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Επίσης δεν έχουμε λάβει ποτέ καμία κλήση μέσω δικαστικής συνδρομής που να καλεί τον πελάτη μας σε κατάθεση για οποιαδήποτε υπόθεση.  Για τον λόγο αυτό, τα σχετικά δημοσιεύματα μας προκαλούν μεγάλη έκπληξη διότι δεν καταλαβαίνουμε πως σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά προσώπου χωρίς αυτό να έχει προηγουμένως κληθεί από τις Αρχές να δώσει εξηγήσεις και χωρίς να έχει ακολουθηθεί καμία απολύτως διαδικασία νόμιμης κλήσης του ενώπιον των Αρχών όπως προβλέπεται από τις διεθνείς  συμβάσεις.

Ads

Για τους λόγους αυτούς δεν κατανοούμε τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί δίωξης και τον σκοπό που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν. Άλλωστε είναι αξιοπερίεργο ότι η φερόμενη δίωξη έγινε γνωστή στο Σάμπυ Μιωνή από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ και όχι από τη δικαστική αρχή η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει σχετικά τον πελάτη μας. Για ποια απόπειρα απάτης άραγε μιλάμε όταν το καταλογισθέν ποσό καταβλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα ενώ η δικαστική κρίση εκκρεμεί;

Αναρωτιόμαστε, μήπως τα δημοσιεύματα συνδέονται με το γεγονός ότι πρόσφατα ο Σάμπυ Μιωνής κέρδισε μια πολύ σημαντική δίκη κατά ελληνικής εκδοτικής εταιρίας και στελεχών της. Κατά τη σχετική δικαστική απόφαση, ο Σάμπυ Μιωνής πρέπει να αποζημιωθεί με ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,  με το οποίο έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει φιλανθρωπικούς σκοπούς.  Ήδη, τραπεζικοί λογαριασμοί και ακίνητα  των αντιδίκων του  έχουν κατασχεθεί και οι προσωρινές διαταγές αναστολής εκτέλεσης που υπέβαλαν έχουν απορριφθεί. 

Με ιδιαίτερη ανησυχία, έχουμε ενημερώσει τις Ελληνικές και Ισραηλινές  Αρχές ότι ο πελάτης μας είναι στόχος μιας ευρύτατης αντισημιτικής εκστρατείας από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα και ακροδεξιούς πολιτικούς. Έχουμε επίσης ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές ότι ο πελάτης μας είναι θύμα σκευωρίας και άλλων ποινικών αδικημάτων για τα οποία θα κινηθούμε δικαστικά, όπως με επιτυχία κάναμε και στο παρελθόν. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν βρισκόμαστε πια στο 1939 και αντισημιτικές επιθέσεις σαν αυτή δεν πρέπει και δεν θα γίνουν ανεκτές. Έχουμε την ελπίδα ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη  θα προστατεύσει αποτελεσματικά τον εαυτό της από ανθρώπους που υποκινούμενοι από θρησκευτικό και φυλετικό μίσος, χρησιμοποιούν  την τέταρτη εξουσία (ΜΜΕ) για να την παραπλανήσουν».