«Δεν έχω καμία ανάμειξη, είμαι καθαρός», δηλώνει ο γιατρός και πρώην σύντροφος της 44χρονης Ειρήνης Λαγουδή, από την Κατοχή Μεσολογγίου, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εκτίμηση για το θάνατό της ήταν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, όμως η οικογένεια της επιμένει πως έχει δολοφονηθεί. Το ίδιος εκτιμά και ο ιδιωτικός ερευνητής που έχουν προσλάβει οι συγγενείς της. Ήδη έχει παραγγελθεί και νέα ιατροδικαστική εξέταση. 

Στο μεταξύ, ο γιατρός, πρώην σύντροφος της, μιλώντας για πρώτη φορά στο Star, δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και ότι άνοιξε μάλιστα και το ιατρείο του στο Μεσολόγγι. 

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλους. Έχουν ειπωθεί ακρότητες και δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω σε όλα αυτά. Δεν έχω ορίσει δικηγόρο γιατί δεν υπάρχει λόγος. Εδώ είμαι στο ιατρείο μου. Είμαι καθαρός, δεν έχω καμία εμπλοκή», δήλωσε. 

Ads

Σύμφωνα με την κατάθεση του γιατρού στο κινητό του ήρθε γραπτό μήνυμα από την 44χρονη που έλεγε: «Αγάπη μου θα τα πούμε στην άλλη ζωή» και από εκείνη τη στιγμή ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι την αναζήτησε στο σπίτι της αλλά όταν είδε απ’ έξω το αυτοκίνητό της αποχώρησε. 

Τα ερωτήματα

«Υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά που δεν συνάδουν με την χειροτεχνία της αυτοκτονίας, οδηγούν στην ανθρωποκτονία και μάλιστα με δόλο. Τι έγινε με το κινητό της και πώς συνάδει να θέλει να θέσει τέρμα στη ζωή της και λίγο πριν να παίρνει γλυκά για την γιορτή της κόρης της;», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής.

Από την άλλη πλευρά, ο ιδιωτικός ερευνητής που προσέλαβε η οικογένεια, Κώστας Σπύρου, ανέφερε ότι έλαβε ένα μήνυμα, στο οποίο ο αποστολέας κατονόμαζε δυο άτομα, έναν άντρα και μια γυναίκα ως τους δολοφόνους της Ειρήνης Λαγουδή. Επίσης ανέφερε ότι του αποκάλυψαν πως η Ειρήνη είχε δανείσει στον γιατρό πρώην σύντροφό της 100.000 ευρώ.

Άνοιξαν το viber 

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τις κλήσεις και τα μηνύματα που έστειλε η Ειρήνη Λαγούδη μέσω της εφαρμογής Viber. Η εφαρμογή «ξεκλειδώθηκε» από τις Αρχές μέσω υπολογιστή, όπως μετέδωσε το Star.

Για τους αστυνομικούς ήταν σημαντικό να ανοίξει το Viber, καθώς είχαν την πληροφόρηση ότι η Ειρήνη Λαγούδη είχε επιλέξει τη συγκεκριμένη εφαρμογή για τις επαφές της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν βρει πολλά μηνύματα σε συγκεκριμένα πρόσωπα και έχουν εστιάσει τις έρευνες στα όσα έχουν ειπωθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές εξετάζουν αν κάποιο πολύ κοντινό της πρόσωπο διατηρεί ένα μικρό σπίτι σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που βρέθηκε νεκρή η άτυχη μητέρα.