Σε μια γραπτή δήλωση που έδωσε στο σάιτ mystatesman.com, η οικογένεια του Μπαραρί Χέντερσον, του φοιτητή που έχασε τη ζωή του από τον ξυλοδαρμό του στη Ζάκυνθο, αναφέρει ότι ο 22χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα για να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας. 

Ads

Στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με το CNN, η οικογένεια αναφέρει ότι ο 22χρονος χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα. 

«Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», γράφει η οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του 22χρονου τουρίστα στη Ζάκυνθο

Ads

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Χέντερσον, ο Μπακαρί ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ένας φίλος του. 

Τέλος, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, όπου είχε φοιτήσει ο Μπακαρί, αναφέρει: «Όλοι στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι από το χαμό του αποφοίτου μας, Μπακαρί Χέντερσον». 

«Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους και την οικογένεια του», προσθέτει ο Ρόμπερτ Ρόμπινς και συνεχίζει: «Μπορώ μόνο να φανταστώ την αίσθηση της απώλειας που θα νιώθουν για τον πρόωρο θάνατό του. Είναι πάντα τραγωδία όταν η ζωή ενός νέου τελειώνει πριν καν προλάβει να ξεκινήσει».