«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς αναφορικά με την εισαγγελική παρέμβαση  από την Ξένια Δημητρίου στην υπόθεση Κουφοντίνα και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες».

Ads

Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρενέβη στο ζήτημα αναφέροντας σε δήλωσή του: «Το Κράτος Δικαίου, η Δημοκρατία, δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται. Πόσο μάλλον από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων».

Ads

Η Nτόρα Μπακογιάννη με μήνυμα στο Τwitter αλλά και με παρέμβασή της στο ΣΚΑΙ υπογράμμισε πως: «Δέκα ημέρες πριν την αποχώρησή της η κ. Δημητρίου κρατάει ανοικτά τα δικαστήρια του Βόλου ως στις 23:00 για να προλάβει να αναιρέσει την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Το μήνυμα είναι σαφές: Η Δημοκρατία επί κυβερνήσεως Τσίπρα και Εκβιάζεται και Τρομοκρατείται».

«Δείτε καλά αυτές τις φωτό! Στον εκβιασμό αυτού του αμετανόητου δολοφόνου, δια της απεργίας πείνας και τους βανδαλισμούς των γνωστών/αγνώστων του Ρουβίκωνα και των υπολοίπων, υποχώρησε η Κυβέρνηση Τσίπρα και έσπευσε να παρέμβει η κα Εισαγγελεύς του Α.Π. Ντροπή», ήταν η ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση Κουφοντίνα. Συνόδευσε δε την δήλωσή του από φωτογραφίες του θύματος της 17 Νοέμβρη, Θάνου Αξαρλιάν.