Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία για τον άδικο χαμό του Βασίλη Μάγγου – έναν μήνα μετά την κακοποίηση και το βασανισμό του από ομάδα περίπου δέκα αστυνομικών έξω από τα δικαστήρια του Βόλου – βρέθηκαν την Πέμπτη (27/08) ο πατέρας και η μητέρα του.

Ads

«Σήμερα εγώ και η σύζυγός μου καταθέσαμε ότι γνωρίζαμε και παραδώσαμε βίντεο που είναι ανηρτημένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και 21 φωτογραφίες από τα οποία φαίνεται καθαρά πόσοι και ποιοι αστυνομικοί τον έχουν χτυπήσει (σ.σ. τον Β. Μάγγο), όπως επίσης και ο αστυνομικός που τον βασάνισε στο τμήμα και ο οποίος έχει υποδειχθεί από το γιό μας στη δημόσια καταγγελία που έκανε ο ίδιος στις 16 Ιουνίου 2020, όντας ακόμα στο νοσοκομείο» δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Γιάννης Μάγγος και εκφράζει την ελπίδα «πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα» αναμένοντας «να αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Ο κ. Μάγγος μας θυμίζει πως από τις 10 Αυγούστου 2020 οι συγγενείς του κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου – ως έχοντες έννομο συμφέρον – για να πληροφορηθούν την ταυτότητα των αστυνομικών που κακοποίησαν το γιο τους, να ενημερωθούν αν διεξάγεται ΕΔΕ κι αν η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στο Συνήγορο του Πολίτη. Επίσης, να πληροφορηθούν αν το γεγονός της κράτησης του Β. Μάγγου στο Αστυνομικό Τμήμα (14 Ιουνίου 2020) έχει καταγραφεί στο Δελτίο Προσαγωγής και στο Δελτίο Συμβάντων (διότι τον πέταξαν έξω από το Α.Τ.) και σε περίπτωση θετικής απάντησης «να λάβουν τα σχετικά αντίγραφα». Επιπλέον, ζητούν «να επιστραφεί το κινητό και τυχόν άλλα πράγματα που αφαιρέθηκαν από τις αρχές» όταν οι ήρθαν στο σπίτι τους (εκεί που απεβίωσε ο Β. Μάγγος στις 13 Ιουλίου 2020), χωρίς μέχρι σήμερα «να έχουν λάβουν καμία απάντηση».

Τέλος, ο Γ. Μάγγος μας γνωστοποιεί πως στις 24 Αυγούστου 2020, ο ίδιος και η σύζυγος του, «παρέλαβαν κλήση να εξεταστούν ως μάρτυρες σύμφωνα με το Π.Δ. 120/2008 που αφορά «το πειθαρχικό δίκαιο αστυνομικού προσωπικού» ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για «προκαταρκτική και όχι κανονική ΕΔΕ» που «σημαίνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις διερευνούν αν υφίσταται βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών» εις βάρος του γιου του στα γεγονότα της 14ης Ιουνίου 2020 «έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, στο όχημα μεταφοράς, κατά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα».

Ads

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών