Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και όπως όλα δείχνουν ο καιρός θα είναι κατάλληλος για παραλίες κι εκδρομές.

Ads

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί μεταξύ τους 33 και 34 βαθμών Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα αγγίξει επίσης τους 34 βαθμούς, παρά τις παροδικές νεφώσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. 

image

Ads

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη Δευτέρα. 

image