Ο καιρός για τη Δευτέρα προβλέπεται συννεφιασμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Τοπικές βροχές αναμένονται από τη νύχτα στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση.

Ads

Μακεδονία – Θράκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικός παγετός νωρίς το πρωί στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τη νύχτα τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ads

Κυκλάδες – Κρήτη
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Από τη νύχτα ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.