Δύο βίντεο με νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εξέχουσα θέση στη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, του «Χάρου», του εν ενεργεία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλειου Αθανασόπουλου, που επί δεκαετίες βρίσκεται στη στενή ομάδα του Μιχαλολιάκου και που το 1995, δρώντας ως χρυσαυγίτης, τραυμάτισε βαριά μια αντιφασίστρια διαδηλώτρια, κλοτσώντας τη με μανία στο κεφάλι, δημοσιεύει «Η Εφημερίδα των Συντακτών».

Ads

Πρόκειται για πλάνα από τις δύο ετήσιες φιέστες της Χρυσής Αυγής, δηλαδή αυτή των Ιμίων και των Θερμοπυλών το 2013, λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βάρος της ηγεσίας της οργάνωσης.

Στο βίντεο καταγράφεται η άφιξη του Μιχαλολιάκου στον χώρο – άφιξη που για τη Χρυσή Αυγή, η οποία λειτουργεί με βάση τη χιτλερική «Αρχή του Αρχηγού» (Führerprinzip), αποτελεί βέβαια ξεχωριστή στιγμή στο τελετουργικό των εκδηλώσεών της, και τα παρευρισκόμενα μέλη πρέπει να… βαράνε προσοχή.

Όπως κάνει στις Θερμοπύλες υψώνοντας έναν πυρσό ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γεώργιος Πατέλης. Αυτός που ενεργοποίησε το τάγμα εφόδου που δολοφόνησε τον Φύσσα και που, κατά δήλωσή του, δεν κάνει τίποτα αν δε πάρει το «ΟK» από τον Λαγό και τον Μιχαλολιάκο.

Ads

Κατά την άφιξή του ο «φίρερ» συνοδεύεται πάντα από ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Από βουλευτές, όπως οι Λαγός, Μίχος, Μπαρμπαρούσης, και από υψηλόβαθμους χρυσαυγίτες που αποτελούν τη «σωματοφυλακή» του και οι οποίοι συνήθως φορούν τα κόκκινα καπέλα του προσωπικού τάγματος εφόδου του Μιχαλολιάκου.

Όπως γράφει η «ΕφΣυν», παρ’ όλο που η περίπτωση του Αθανασόπουλου δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διερεύνησε την ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, τελικά ο «Χάρος» έμεινε στο απυρόβλητο.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. διενήργησαν έρευνα στις 8.10.2013 στο δωμάτιο του Αθανασόπουλου στο Α.Τ. Μεσσήνης, όπου βρίσκεται η οργανική του θέση και όπου είχε γίνει το 2006 Διοικητής. Αρκέστηκαν όμως να ψάξουν απλώς κάτι ντουλάπες, παρουσία του ίδιου του «Χάρου», για να διαπιστώσουν ότι «ουδέν ανευρέθη σχετιζόμενο με την υπό διερεύνηση υπόθεση».

Ο Αθανασόπουλος, ο οποίος στις 27.9.2013 παύθηκε από την προσωπική φρουρά του Μιχαλολιάκου στο πλαίσιο της απόφασης Δένδια να αποσυρθούν τότε όλοι οι αστυνομικοί από τη φρουρά των χρυσαυγιτών, επανήλθε τον Οκτώβριο του 2015, αυτή τη φορά στη φρουρά του Κουκούτση. Και όταν ο τελευταίος αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα της οργάνωσης, ο «Χάρος» μετατέθηκε στη φρουρά του Μίχου όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.