Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τις οποίες, ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης είχε σχεδιάσει «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του.

Ads

Ο κ. Βαξεβάνης είχε παραθέσει δύο γεγονότα προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του: Το πρώτο είναι η επίθεση με καλάσνικοφ στη σκοπιά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή την περασμένη Παρασκευή και το δεύτερο η προσπάθεια ενός ατόμου να παραβιάσει τα γραφεία της εφημερίδας «Documento», ενώ είχε αναφερθεί επίσης στην ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με επιβάτες μοτοσικλέτας τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στα Βόρεια Προάστια, εκτιμώντας ότι αυτό το συμβάν σχετίζεται με τα παραπάνω.

Σύμφωνα λοιπόν με αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής», από τις έως τώρα έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, προέκυψε συσχέτιση της καταδίωξης με τα καταγγελλόμενα του δημοσιογράφου για την υπόθεση Φουρθιώτη. Ο τελευταίος μάλιστα είχε επισκεφθεί μεσοβδόμαδα τα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, που έχει αναλάβει την έρευνα για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του.

► Διαβάστε Επίσης: 

Σημειώνεται ότι οι δράστες της συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. είχαν πετάξει στο σημείο ένα σακίδιο το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και, κατά πληροφορίες, από την εξερεύνηση προέκυψαν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Ads

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα το Σάββατο,  με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι εισαγγελικές Αρχές, ξεκίνησαν ερευνα με αντικείμενο τις εν λόγω καταγγελίες.

Αναλυτικότερα, η Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων. Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος και εφόσον προκύπτουν στοιχεία να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.
 
Η Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσει άμεσα την έρευνα, με πρώτη ενέργεια την κλήση σε κατάθεση του καταγγέλοντος δημοσιογράφου.