‘Εχει συμβεί σε όλους να φύγουμε για ταξίδι και να ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας κάτι σημαντικό. Κάποιες φορές μπορεί αυτό να είναι και το πιο σημαντικό. Αυτό συνέβη και στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όταν αποχώρησε για το πολύκροτο Eurogroup της Ρίγας.

Ads

Τι ήταν αυτό που ξέχασε ο Γιάνης Βαρουφάκης; Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, ο υπουργός έφυγε για τη Λεττονία στις 24 Απριλίου χωρίς τον
φάκελο της διαπραγμάτευσης με τις επίσημες ελληνικές θέσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναχώρησε από την Αθήνα χωρίς τα έγγραφα με τις επεξεργασμένες ελληνικές θέσεις που θα μετέφερε στους ομολόγους του στο Eurogroup. Αφού ήχησε «κόκκινος» συναγερμός στην Αθήνα τελικά ο φάκελος με τις ελληνικές προτάσεις και θέσεις έφθασε αυθημερόν στη Ρίγα μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Δημοσιεύματα που στηρίζονταν σε διαρροές ανέφεραν ότι στην εν λόγω συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών άλλων χωρών είχαν επιτεθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντάς τον «τζογαδόρο» και «ερασιτέχνη». Εκείνος ωστόσο σε ανάρτησή του με τον τίτλο «Η αλήθεια για τη Ρίγα» έχει διαβεβαιώσει ότι δεν υπέστη καμία επίθεση στο Eurogroup της Λετονίας.

Ads