Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, βρέθηκε τη Δευτέρα ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές συναλλαγές που ίδιος παραδέχτηκε πως είχε με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, τον πρωταγωνιστή της πολύκροτης υπόθεσης απόπειρας χρηματισμού. 

Ads

Ο Παύλος Χαϊκάλης, που ελέγχεται με βάση την απαγόρευση χρηματιστηριακών συναλλαγών για τους βουλευτές, είχε δηλώσει το Σάββατο πως είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να τα τοποθετήσει σε χρηματιστηριακά προϊόντα στο εξωτερικό. Στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας ανέφερε τα χρήματα τα είχε δανείσει στον Γιώργο Αποστολόπουλο προκειμένου να κάνει μια χρηματιστηριακή συναλλαγή, όχι όμως για λογαριασμό του. Είπε ακόμη ότι του επέστρεφε τμηματικά το ποσό αυτό.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κλήθηκε στην Επιτροπή μετά από αίτημα της Φωτεινής Πιπιλή, η οποία ζήτησε διευκρινίσεις για τις δραστηριότητες του Παύλου Χαϊκάλη και τις συναλλαγές που είχε με τον Γιώργο Αποστολόπουλο. «Η όζουσα υπόθεση Χαϊκάλη, η οποία εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη, έχει και μια παράμετρο που επιβαρύνει έτι περαιτέρω τη θλιβερή εικόνα εις βάρος του πολιτικού κόσμου», ανέφερε η Φωτεινή Πιπιλή και πρόσθεσε:

«Ως κοινωνός της πίεσης των πολιτών, οι οποίοι δυστυχώς συλλήβδην ακόμα και σε γελοίες περιπτώσεις κατηγορούν όλους τους βουλευτές, σας ζητώ να διερευνηθεί άμεσα η παραδοχή από το μέλος του Κοινοβουλίου κ. Παύλο Χαϊκάλη ότι είχε οικονομικές συναλλαγές με εξαιρετικά υψηλό τόκο με άλλο πρόσωπο και ότι με παρένθετο πρόσωπο έπαιζε σε χρηματιστήριο κατά παράβαση του Ν.3213/2003 αρ.2 παρ.5 περίπτωση α’. Τονίζεται ότι η περιγραφή αυτών των πράξεων από τον Βουλευτή Χαϊκάλη έγινε με μπαράζ δηλώσεών του στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Ads

Πιπιλή: Ανόητος και ηλίθιος ο Χαϊκάλης

Η ίδια βουλευτής, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε τον Παύλο Χαϊκάλη «ανόητο και ηλίθιο χωρίς εισαγωγικά», που «τοκογλυφεί και αμαύρωσε την πολιτική ζωή του τόπου». Όπως είπε η Φωτεινή Πιπιλή θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα με τον νόμο. «Η πιο σοβαρή χροιά της υπόθεσης είναι ότι βγαίνει ένας βουλευτής και λέει σε όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα “του έδωσα (του Αποστολόπουλου) 5 χιλιάδες ευρώ για να παίξει στο Χρηματιστήριο στο εξωτερικό”».

«Στην ουσία τοκογλυφεί, και “παίζει” (στο ΧΑ), και κάνει παράπονα, θα το επιτρέψω;», διερωτήθηκε. «Ο ανόητος όχι μόνο αμαύρωσε την πολιτική ζωή του τόπου, είναι και ηλίθιος χωρίς εισαγωγικά, που λέει ότι “έκανα τοκογλυφία”, παρέβη το νόμο και θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα. Ελέγχεται ακόμη από το ΣΔΟΕ για τα 5.000 ευρώ που ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες…», συνέχισε η βουλευτής. «Και ο Αποστολόπουλος και ο Χαϊκάλης είναι στο υπερπέραν», είπε. «Συντάσσεται ο κ. Τσίπρας με την ιστορία Καμμένου – Χαϊκάλη για να βοηθήσει τον συνεταίρο του να βγει στη Βουλή, να σώσουν μαζί τη χώρα», πρόσθεσε.