Την παραμονή της κρίσιμης διαπραγμάτευσης του Ιουλίου, στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, ο Κώστας Καραμανλής πήρε τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το τηλεφώνημα επιβεβαιώνει το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ. 

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η συνομιλία των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή, ενόψει της μετάβασης του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες.  Ο Κώστας Καραμανλής, φέρεται λοιπόν να κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προτάξει το εθνικό συμφέρον. Του επισήμανε επίσης την ανάγκη να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.  Οι ίδιες πηγές πάντως διέψευδαν την ύπαρξη άλλων επαφών.

Τι είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

«Εάν ο κ. Τσίπρας πήρε τον κ. Καραμανλή ή μίλησε μαζί του και ο κ. Καραμανλής του άλλαξε άποψη, σημαίνει ότι το άπειρο παιδί πήρε τον έμπειρο, γιατί η εμπειρία δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται», σχολίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στο Βήμα Fm και πρόσθεσε:

Ads

«Άρα, το άπειρο παιδί, την ώρα που καιγόταν η χώρα, μίλησε με τον έμπειρο και έμεινε, κατά συνέπεια, η χώρα στην Ευρώπη και το Σεπτέμβριο έφυγε και ο φόβος που υπήρχε το Γενάρη ότι θα μας βγάλει από το ευρώ και την Ευρώπη.  Αν λοιπόν η χώρα πάει στα βράχια και ο κ. Τσίπρας θέλει να παίρνει τη γνώμη του κ. Καραμανλή, καλώς έκανε. Και αν ο κ. Καραμανλής τον επηρέασε, ακόμα καλύτερα για τη χώρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα. Δεν τη θέλει και ο κ. Τσίπρας. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται αδύναμος και θέλει συγκυβέρνηση, να φύγει και να το πει. Όταν φύγει, θα δούμε τι θα κάνουμε μετά.»