Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ ξέσπασε σχετικά με αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην οποία συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος.

Ads

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν πραγματοποιήσει σημαντικό άνοιγμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ και ο πρωθυπουργός από την πλευρά του επιθυμεί να αναπτύξει μαζί τους μια «προοδευτική συμμαχία» στην Ευρώπη. Από την άλλη η Φώφη Γεννηματά συμμετείχε στη Σύνοδο ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Όταν πήρε το λόγο η Φώφη Γεννηματά, μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ανέφερε: «Είπε προηγουμένως ο κ. Τσίπρας ότι “δεν φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε” και είναι η πρώτη φορά που τον ακούω να το λέει αυτό».

Το σχόλιο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης. Πηγές αναφέρουν πως η Φώφη Γεννηματά απέδωσε στον πρωθυπουργό μια φράση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ads

Συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές επισήμαναν πως ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες ότι δεν διεκδικούν την πολιτική ηγεμονία και έχουν αφήσει το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη. «Δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε. Αυτός κάνει τη δουλειά του, αλλά κάποιοι δεν αντιδρούν», ήταν η ακριβής αναφορά του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.