Με κυνηγετική καραμπίνα πυροβολήθηκε στο στήθος ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης τραύματα τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη.

Ads

Πιο συγκεκριμένα ο θάνατος οφείλεται «κάκωση σπλάγχνων θώρακος και πλήξη χόνδρων από μακρύκανο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο». Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της νεκροψίας επίσης ο Δουρουντάκης δολοφονήθηκε την ημέρα της εξαφάνισης του δηλαδή στις 7 Μαρτίου 2018.

Δυο αδέλφια από τα Σφακιά 39 και 44 ετών συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 70χρονου. Ο 44χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέλαβε όλη την ευθύνη της ανθρωποκτονίας, ενώ ο 39χρονος υποστήριξε πως δεν ήταν παρών. Πάντως και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε συναυτουργία καθώς και για περιύβριση νεκρού.

Ο 44χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο 39χρονος αδελφός του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα και καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Ads

Υπενθυμίζεται πως μετά την επιχείρηση εντοπισμού της σορού του Παντελή Δουρουντάκη στο σημείο όπου υποδείχθηκε από τον 44χρονο, είχε διαπιστωθεί ότι το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και επιπλέον είχε μουμιοποιηθεί.