Ένα κομμάτι στο παζλ των αιτίων που οδήγησαν στο ατύχημα του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου στην Αττική Οδό τον περασμένο Ιούνιο, που τελικά του κόστισε τη ζωή, αποτελούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ads

Όπως είχε καταγγείλει η οικογένεια του ο εκδότης είχε πιεστεί πολύ ψυχολογικά εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των εκβιαστών, πράγμα που πιστοποιεί και η μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών χαπιών φέρεται να είχε καταναλώσει.

Αξιόπιστες πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος αναφέρουν ότι το βράδυ πριν από το μοιραίο περιστατικό αλλά και το πρωί της 9ης Ιουνίου ο Παναγιώτης Μαυρίκος υπολογίζεται από τους ειδικούς ότι είχε καταναλώσει περίπου 7-8 χάπια. Αντιθέτως, δεν ανιχνεύτηκε στο αίμα του αλκοόλ.

«Δύο είναι τα βασικά σενάρια. Το πρώτο η μηχανολογική βλάβη και το δεύτερο η δολιοφθορά. Η δολιοφθορά είναι κάτι που δεν θέλαμε ούτε καν να σκεφτόμαστε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε. Εχουμε εμπιστοσύνη στους πραγματογνώμονες και στις αρμόδιες Αρχές», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου.

Ads