Τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου, ύστερα από τα αιχμηρά σχόλια που έκανε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ σε βάρος του Αδωνη Γεωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την υπόθεση Novartis, αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε μόλις δύο ώρες μετά την ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ, στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και σημαντική φωνή της «καραμανλικής πτέρυγας», Ευάγγελου Αντώναρου, δημιουργώντας έτσι σοβαρό επεισόδιο και αποκαλύπτωτας το βαθύ ρήγμα καραμανλικών και ηγεσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η εσωκομματική σύγκρουση είναι σε εξέλιξη και είναι ενδεικτικές οι διαρροές από την πλευρά της ηγεσίας, που δείχνουν πως η διαγραφή Αντώναρου ήταν ένα μήνυμα προς την Καραμανλική πτέρυγα. «Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας», αναφέρουν πηγές της ΝΔ. 

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Αντώναρος, λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του, με ανάρτησή του στο facebook, τη χαρακτήρισε αντικαταστατική και και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η δήλωση χθες του Αντώναρου που προκάλεσε την αντίδραση του κυριάκου Μητσοτάκη και την απόφαση της διαγραφής του ήταν η ακόλουθη: «Ο σεξιστής, μουσαφιραίος, δοτός αντιπρόεδρος “λεκιάζει” την παράταξη». O Αντώναρος επανήλθε ζητώντας εκ νέου την παραίτηση του Άδωνη Γεωργιάδη. Μάλιστα σε ακόμη πιο σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, δοτό, σε ρόλο μεγαλύτερο από το μπόι του.

Ads

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε: «Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους… Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους “λεκιάζουν” την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες. Άλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

Στέλνοντας μάλιστα και το δικό του σαφές μήνυμα προς την πλευρά των Μητσοτακικών και των Σαμαρικών δημοσίευσε στο Facebook μια φωτογραφία του με τον Κώστα Καραμανλή: 

Διαβάστε επίσης

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή με άλλο αιχμηρό σχόλιο ο Ευ. Αντώναρος ζήτησε «κάποιος να του τραβήξει το αυτί», χαρακτηρίζοντάς τον Αδ. Γεωργιάδη, εμμέσως πλην σαφώς «τσίρκολο».