Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ads

Οι πρώτες πληροφορίες για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων φαίνεται ότι ενισχύουν το σενάριο της δολοφονίας.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, τα πρώτα αποτελέσματα από το ιατροδικαστικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για λήψη ουσιών που θα επηρέαζαν την αντίληψή της. Τη στιγμή της φωτιάς δηλαδή, μέσα στο αυτοκίνητο, η γυναίκα είχε πλήρη αντίληψη του τι συνέβαινε και δεν ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών ή άλλων φαρμάκων.

Επίσης, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος φυτοφαρμάκου για το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Όλα αυτά σύμφωνα με την οικογένειά της και τους ειδικούς που ασχολούνται με την υπόθεση ενισχύουν το σενάριο της δολοφονίας.

Ads

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το χαμένο κινητό της Ειρήνης Λαγούδη με την ελπίδα ότι θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες του θανάτου της.

Ερωτήματα για την υπόθεση έθεσε ο αδερφός της Ειρήνης, Γιώργος Λαγούδης, ο οποίος καταρχάς αναρωτήθηκε πού είναι η αστυνομία και γιατί δεν προχώρησε εκείνη σε έρευνες στη λίμνη.

«Καλά κάνουν οι εθελοντές και μπράβο τους. Η Αστυνομία πού είναι; Πρέπει δηλαδή να βάλουμε εθελοντές;…Αίρω την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική αστυνομία και στους κύκλους που διαρρέουν για αυτοκτονία. Είναι ντροπή τους! Στείλανε τη δικογραφία στον εισαγγελέα; Και γιατί δεν έστειλαν μαζί και το πόρισμα της πυροσβεστικής αφού είναι εμπρησμός; Το αμάξι γιατί το φόρτωσαν άρον άρον μέσα στη νύχτα; Γιατί δε μας λένε από ποιον αγόρασε το αυτοκίνητο η αδερφή μου; Υπάρχει μέσα στην ασφάλεια άτομο που είναι συγγενής ατόμου που καλέστηκε πολλές φορές (για κατάθεση); Αυτά δε μας τα απαντάει όμως η αστυνομία… Κατ’ εμέ είναι ανίκανοι. Δεν έχουν τα μέσα και τους πόρους. Και πληρώσω εγώ και η αδερφή μου την ανικανότητά τους με το να λένε «αυτοκτονία»; Εδώ ήρθαν δύο αστυνομικοί με πολιτικά και ψάχναν κάτι θάμνους! … Είδα ένα άγχος από την αρχή. Δεν είχανε δει βίντεο, δεν είχαν δει κάμερες και άρχισαν να διαρρέουν ότι είναι αυτοκτονία. Με έχουν πιάσει 10 άνθρωποι που είδαν το αμάξι και μου λένε «πού να πάμε να καταθέσουμε; Αύριο θα μας βρούνε στα χαντάκια».

Ο αδερφός της 44χρονης μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή, άφησε να εννοηθεί ότι δέχθηκε απειλές.

«Εγώ αυτά που είπα, θα κάνω και επιστολή, θέλω να πάνε και στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αστυνομίας. Το λέω αυτό γιατί χθες είχα πληροφόρηση από κάπου ότι καλό είναι να μη συνεχίσω εγώ προσωπικά την έρευνά μου γιατί πολλά συμβαίνουν στη ζωή. Και επειδή πλησιάζω κάπου κοντά, είπα να κάνω πίσω. Γιατί συμβαίνουν πολλά, περίεργα ατυχήματα, κάτι δαγκώματα φιδιών, κάτι δηλητηριάσεις, κάτι φωτιές, κάτι εκρήξεις. Απλά το λέω γιατί, μη μου τύχει κάτι κακό στο μέλλον. Και για αυτό, εγώ σταματάω εδώ. Ας συνεχίσουν οι αρμόδιοι και να κάνουν τη δουλειά τους».

Εν τω μεταξύ παραιτήθηκε ξαφνικά από την ομάδα ερευνητών, ο ντετέκτιβ Σωκράτης Στρατής. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η γυναίκα αυτοκτόνησε, ενώ η οικογένειά της επιμένει ότι πρόκειται για δολοφονία.

Συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός ερευνητής εξέφρασε την πεποίθησή του πως πρόκειται για αυτοκτονία, μιλώντας στο agriniowebradio.

«Μάζεψα κάποια στοιχεία και για’μένα η υπόθεση έχει κλείσει. Εμένα η άποψή μου είναι, ότι είναι αυτοκτονία. Δε σημαίνει επειδή το είπα εγώ, έτσι είναι. Μακάρι να κάνω εγώ λάθος. Τα στοιχεία είναι απόρρητα και τα έχει ήδη η αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την συμβολή του Σ. Στρατή στις έρευνες πάντως υποβαθμίζουν οι συνήγοροι της οικογένειας, υποστηρίζοντας πως είχε περιορισμένο και «περιφερειακό ρόλο».