Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έδωσε η δημοσιογράφος του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα, η οποία ρώτησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ για τις τηλεοπτικές άδειες, κατηγορώντας τον ότι είναι ο ίδιος υπεύθυνος που εκείνη χάνει τη δουλειά της.

Ads

Ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται η Ευαγγελία Τσικρίκα δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μαζί με άλλους δημοσιογράφους στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών φωτογραφήσεων σε εκδηλώσεις. Επίσης φωτογραφίες με την πρώην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, καθώς και τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τις φωτογραφίες συνοδεύει το εξής σχόλιο:

«Βρε βρε την κυρία Τσικρίκα που την “απολύει” η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της. Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε, δεν δάκρυζε, δεν ρωτούσε αλλά ως θεραπαινίδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες “οικογενειακές” φωτογραφίες».

Η δημοσιογράφος, μιλώντας στο Βήμα FM, απάντησε στον κ. Πολάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όλες αυτές είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εν ώρα δουλειάς. Δεν βρήκαν τίποτα να προσάψουν και έβγαλαν εκείνες τις φωτογραφίες. Αν λοιπόν θέλουν τόσο πολύ, να βγάλω και φωτογραφίες και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοκλασάτα, με τον πρωθυπουργό… Γιατί με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν βγάζουν όλοι οι συντάκτες φωτογραφίες αναμνηστικές;».

Ads

«Μπορώ μετά από 20 χρόνια στη δουλειά να κάνω κριτική σε οποιονδήποτε πολιτικό, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, γιατί ακριβώς δεν ξέρω τι ψηφίζω, και νομίζω ότι μπορώ να μιλάω με αντικειμενικότητα, αυτό είναι το παράσημό μου. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά. Καταλαβαίνω αυτή την πρακτική, είναι όντως πρωτόγνωρη… Έχουν χάσει κάποιοι την ψυχραιμία τους, δεν πειράζει», επισήμανε η Ευαγγελία Τσικρίκα.

* Την κεντρική φωτογραφία του θέματος, στην οποία η κυρία Τσικρίκα εμφανίζεται με τον Αλέξη Τσίπρα, ανέβασαν συνάδελφοι της από τον ALPHA στο twitter για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις