«Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες» απάντησαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ισχυρισμούς Τούρκων χάκερ, σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα μπορούσαν να «εισβάλουν» και στο ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ads

Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ «ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί».

Μιλώντας στον Σκάι, οι Τούρκοι χάκερ απείλησαν ότι θα προχωρήσουν σε νέες επιθέσεις το επόμενο διάστημα, μετά τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων η σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Οι Τούρκοι απείλησαν και με διαρροή στοιχείων του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία, όπως ισχυρίσθηκαν έχουν περιέλθει στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τον Σκάι, η συνέντευξη έγινε σε γραφείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με τους χάκερ που αυτοαποκαλούνται «Πολεμιστές του Διαδικτύου», να ισχυρίζονται ότι αιτία των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει είναι “οι άδικες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τα οκτώ μέλη της FETO” – τους οκτώ εκζητούμενους ως πραξικοπηματίες, αξιωματικούς.

Οι χάκερ τονίζουν μεταξύ άλλων πως «μπορούν να κατεβάσουν» σελίδες ελληνικών φορέων και οργανισμών και αυτό θα εξαρτηθεί το επόμενο διάστημα «από τις αποφάσεις σχετικά με τους γκιουλενιστές». Μάλιστα, απάντησαν ότι η ομάδα τους αριθμεί «χιλιάδες μέλη».

Ads