Μέσω ανάρτησης στ’ αγγλικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter απάντησε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις φήμες περί ενδεχόμενης παραίτησής του από την κυβέρνηση, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση του εκπροσώπου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ads

Ο Γ. Βαρουφάκης διέψευσε μεν μέσω tweet ότι σκοπεύει να φύγει από την κυβέρνηση, αλλά η διατύπωση της ανάρτησής του είναι μάλλον διφορούμενη, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις του υπουργού.

Η ακριβής μετάφραση της ανάρτησης στο Twitter έχει ως εξής: «Οι φήμες για την επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες…».

Διαβάστε επίσης:

Μετά το μπαράζ αντιδράσεων για το διορισμό της Ελενας Παναρίτη στο ΔΝΤ, Ο Γ. Βαρουφάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα της τοποθέτησης της κ. Παναρίτη στο ΔΝΤ παραμένει ανοιχτό, την ώρα που βουλευτές όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ συλλέγουν υπογραφές κατά της απόφασης Βαρουφάκη.

Το κείμενο με τις υπογραφές αναμένεται να δημοσιοποιηθεί έως το βράδυ της Κυριακής και δεν αποκλείεται έως εκείνη την ώρα να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να εξέφρασε στον πρωθυπουργό την ενόχλησή του για τις βολές που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος.