Το ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος απάντησε σήμερα με ανακοίνωσή του στην παραίτηση Κιμούλη καλύπτοντας τον Ν.Μανωλόπουλο εκφράζοντας την άποψη ότι… «κατά την ολιγοήμερη άσκηση των καθηκόντων του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ν. Μανωλόπουλος ενεργεί χωρίς καμία υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με συχνή διαβούλευση με όλα τα μέλη του Δ.Σ»

Ads

Εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση του σκηνοθέτη και πρώην προέδρου του ΔΣ και δημοσιεύει παράλληλα το Πρακτικό Συνεδρίασης Δ.Σ. ΚΠΙΣΝ της 10/03/2017 που ρυθμίζει τις αρμοδιότητες των μελών του, με την εμφατική υποσημείωση ότι  εγκρίθηκε ομόφωνα.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να απαντά το ΔΣ πως οι εξουσίες όλων , ανάμεσα σε αυτές και του κου Μανωλόπουλου, ψηφίστηκαν και από τον Γ. Κιμούλη. Στα πρακτικά επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ μας για την τελική απόφαση για το ανώτατο χρηματικό όριο των 50 χιλιάδων ευρώ που δικαιούται ο διευθύνων σύμβουλος να υπογράφει χωρίς έγκριση ΔΣ. Δεν φαίνεται ωστόσο αν προηγήθηκαν ή όχι διαπραγματεύσεις για να κατέβει από τις 300.000 σε αυτό το ποσό και ποια στάση κράτησε ο καθένας.

Τα μέλη του ΔΣ τονίζουν επίσης, πως την επίμαχη ανακοίνωση που αρνήθηκε να υπογράψει ο Γ. Κιμούλης υπέγραψαν όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Στην ανακοίνωση του ΔΣ περιλαμβάνεται η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Κιμούλη, η οποία στα βασικά της σημεία ταυτίζεται με την ανακοίνωση που απέστειλε στον Τύπο. Ωστόσο δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν οι αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και οι προσωπικές αναφορές για τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Διαβάστε επίσης: Το παρασκήνιο της παραίτησης Κιμούλη

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος