Στις απαιτήσεις που έχει η χώρα από τους εταίρους και τους δανειστές της αναφέρεται σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ads

Μιλώντας στη Real News αναφέρει ότι η Ελλάδα απαιτεί μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους καθώς και τη μείωση του ύψους των πλεονασμάτων που απαιτούνται μετά το 2018. 

Ο πρωθυπουργός επιτίθεται παράλληλα στη ΝΔ και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη και υποστηρίζει πως «έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί, ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019». 

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της δίωξης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. 

Ads

«Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», συμπληρώνει.

Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, υπογραμμίζει ότι «είναι θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων».

Επίθεση από τη ΝΔ

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ που σε σχετική ανακοίνωση τον χαρακτηρίζει «τον πλέον αναξιόπιστο και ανίκανο πρωθυπουργό που πέρασε από τη χώρα».

Προσθέτει ότι «με αυτά που λέει στη συνέντευξή του μοιάζει να μην ζει στη χώρα μας» ενώ μεταξύ άλλων σημειώνει: 

«Γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί, είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των ΜΜΕ. Θέλει να φιμώσει τη φωνή της κοινωνίας και την αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται να τα καταφέρει, όμως, γιατί είναι πολύ βαθιά απαξιωμένος από τον ελληνικό λαό.
 
» Θα συστήναμε τέλος στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει τις μακροσκελείς συνεντεύξεις. Γιατί όσο πιο μεγάλες είναι τόσα περισσότερα ψέματα περιέχουν».