1. Οι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν το «κλείσιμο» μιας συνολικής συμφωνίας για το χρέος στο επόμενο Eurogroup στις 21 Ιουνίου.

Ads

2. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε σήμερα την προγραμματισμένη για την 12η Ιουνίου Σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Η επιστολή του. 

3. Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στην Ελληνική Unicef με τους υπέρογκους μισθούς, τους διορισμούς συγγενών και φίλων και γενικότερα την κακοδιαχείριση.

4. Ολόκληρο το νέο βούλευμα που περιγράφει πως το σωματείο με το όνομα «ΕΛΕΗΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ», λυμαινόταν επί σειρά ετών την περιουσία του γηροκομείου Αθηνών φέρνει στο φως σήμερα το tvxs.gr.

Ads

5. Ακόμη τρία άτομα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη. Αστυνομικός είναι ο ένας από αυτούς. 

6. Ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, ο λεγόμενος GDPR, τίθεται σε ισχύ από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 25 Μαΐου του 2018 και αλλάζει πολλά από τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

7. Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου γεμάτη κόσμο στη Μεταμόρφωση, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας άνδρας 50 ετών και ακόμη τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

8. Η πρώην σύζυγος γνωστού επιχειρηματία και παράγοντα του ποδοσφαίρου σε ΠΑΕ της Θεσσαλίας και της δυτικής Αττικής βρέθηκε δολοφονημένη στην αυλή του σπιτιού της στη Μάνδρα Αττικής.

9. Ο Πάππας Φραγκίσκος τις τελευταίες εβδομάδες έκανε μία μεγάλη στροφή, μία αλλαγή τακτικής που ίσως, προκαλέσει «τσουνάμι». Κι αυτό καθώς η Καθολική Εκκλησία προσπαθεί να διαχειριστεί τους μετασεισμούς από τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης σε όλο τον κόσμο. 

10. Η καινούργια Κινηματογραφική Εβδομάδα μας υποδέχεται με επτά νέες ταινίες να κυκλοφορούν στις Αίθουσες. Πάμε Σινεμά;