1. Μια επίθεση και οι χειροκροτητές του φασισμού… «Ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, αρκεί να μην προέρχεται από την ακροδεξιά», ήταν η αντίδραση του Μαξίμου στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διχαστικό λόγο. Διαβάστε επίσης: «Μόνο τα τρίκυκλα άλλαξαν… ο φασισμός παραμένει!»

Ads

2. Μαξίμου και Κομισιόν συμφωνούν: «Όλα θα κλείσουν έως τις 21 Ιουνίου, με ή χωρίς ΔΝΤ». Ακυρώνονται έτσι τα σενάρια, που ήθελαν τη συνολική συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους και τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση  να «πηγαίνει πίσω». 

3. Σε δεκάδες δισ. ανέρχεται η ζημία του Δημοσίου από τις προμήθειες στο χώρο της Υγείας, εκτίμησε ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, Σταύρος Ευαγγελάτος, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή.

4. Πρόβλεψη και για τους εγγυητές, έκπτωση του οφειλέτη σε περίπτωση καθυστέρησης της καταβολής των δόσεων που ορίζονται με τη δικαστική απόφαση και άρση του τραπεζικού απορρήτου, είναι μερικές από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Νόμο Κατσέλη. 

Ads

5. Ντομπρόβσκις για ελληνικό χρέος: Το σχέδιο που συζητάμε είναι το «γαλλικό μοντέλο». Τι είπε για την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του προς την οικονομική Handelsblatt.

6. Απορρίφθηκε και τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Η απόφαση ελήφθη με την ίδια δικαιολογία, ότι δηλαδή οι δύο Έλληνες θεωρούνται ύποπτοι διαφυγής και ότι δεν έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

7. Είναι η Ιταλία απειλή για την ελληνική «έξοδο»; Τα «φαντάσματα» της αποσταθεροποίησης επιστρέφουν εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στην γείτονα. Τα spread, οι αγορές και η υπόθεση του ιταλικού χρέους. 

8. Τεντώνει επικίνδυνα το σκοινί της έντασης με το Ιράν η Ουάσιγκτον, κλιμακώνοντας την επιθετική της πολιτική που «εγκαινιάστηκε» πρόσφατα με τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Οι «12 εντολές» του Τραμπ. 

9. Tο ρήγμα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ βαθαίνει και τίποτα δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή ικανό να φρενάρει αυτή τη διαδικασία. Αντίο διατλαντική συμμαχία; 

10. Ένα αλλόκοτο «κοκτέιλ» θα δοκιμάσουν σε ανθρώπους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οτάβα στο Καναδά, για να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Το μείγμα περιέχει βιάγκρα και τα συστατικά του αντιγριπικού εμβολίου.