1. H επιθετική ρητορική του τουρκικού νεο-οθωμανισμού μπορεί να είναι εκείνη που φορτίζει το κλίμα στα ελληνοτουρκικά, το «όπλο» όμως που έχει ήδη απασφαλίσει ο Ερντογάν και στρέφεται επικίνδυνα κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι εκείνο του προσφυγικού.

Ads

2. Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 151 «ναι» έναντι 124 «όχι» το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Σύγκρουση «υψηλής τάσης» για τη ΔΕΗ: Ξεπούλημα ή ευκαιρία; 

3. Για το ζήτημα που ανέκυψε με τις γαλλικές φρεγάτες, το θέμα της αναβάθμισης των μαχητικών F16 της πολεμικής αεροπορίας αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου.

4. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παιδοκτονία άσκησε ο εισαγγελέας στην 22χρονη φοιτήτρια που πέταξε το νεογέννητο παιδί της ζωντανό, από μπαλκόνι διαμερίσματος στη Νέα Σμύρνη στον ακάλυπτο πολυκατοικίας. 

Ads

5. Ταυτοτικό και αξιακό ζήτημα για την Αριστερά, στο οποίο δεν χωρά καμία έκπτωση και κανένας συμβιβασμός, θεωρείται για την κυβέρνηση η ρύθμιση Φωτίου για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια. 

6. Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην άγρια δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο. Ένας 33χρονος άντρας συνελήφθη σχετικά με την υπόθεση. 

7. Τέσσερα ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαπολύοντας επίθεση τόσο για το ζήτημα του νομοσχεδίου για την ενέργεια, όσο και για το ζήτημα της εμπλοκής της συζύγου του σε offshore. 

8. Καρφιά επεφύλαξε ο Μακρόν για την Τραμπ κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. «Δεν υπάρχει πλανήτης Β» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου αναφερόμενος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. 

9. Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το μετ’ εκλογικό τοπίο στην Ιταλία. Ποια κόμματα μπορούν να συνεργαστούν με τα Πέντε Αστέρια και, τελικά, μπορεί αυτό το το κόμμα να κυβερνήσει;

10. Ενώπιoν του Κογκρέσου ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ προσπάθησε να παρουσιάσει την προσέγγιση του Facebook απέναντι στα δεδομένα των χρηστών ως ανοικτή και διάφανη. Είναι έτσι όμως; Τι είναι τα σκιώδη προφίλ του Facebook.