1. Σε, προσεκτική μεν, εμφανή δε, αναπροσαρμογή τακτικής έναντι της Τουρκίας οδηγεί την κυβέρνηση η κλιμάκωση της επιθετικότητας Ερντογάν. Που οδηγεί η σύγκρουση Ερντογάν – Τσίπρα για τους δυο στρατιωτικούς.

Ads

2. Προσχεδιασμένη από πλευράς Τουρκίας, για να χρησιμοποιηθεί πολιτικά», χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

3. Απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και τους 3 συγκατηγορουμένους του σχετικά με την υπόθεση των εμβασμάτων για το πλοίο Noor 1.

4. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έρθει σε συμφωνία με την ΝΔ για συμμετοχή του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και για την ανάληψη της θέσης του υπουργού Εξωτερικών σε πιθανή κυβέρνησή της. 

Ads

5. Την ενοχή του Τάσου Μαντέλη και του συγκατηγορουμένου του, πρώην στελέχους της Siemens, Ηλία Γεωργίου, για την υπόθεση των χρημάτων που είχε λάβει ο πρώην υπουργός από την εταιρεία το 1998 και το 2000, ζήτησε ο εισαγγελέας.

6. Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή, στα 93 χρόνια του ο Ρόμπυ Βαρσάνο, από τους ελάχιστους επιζήσαντες μέχρι τις μέρες μας Εβραίους της Θεσσαλονίκης που επέζησαν του Ολοκαυτώματος. Το συγκλονιστικό αντιφασιστικό μήνυμα λίγο πριν το θάνατό του. 

7. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από άγνωστους δράστες, τα ξημερώματα, όταν αυτοί εισέβαλαν σπίτι του, στην Κηφισιά, για να τον ληστέψουν.

8. Έως 500 ευρώ οφείλει στην εφορία η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως προκύπτει από την έκθεση απολογισμού της ΑΑΔΕ για το 2017. Την ίδια ώρα, το 89% των χρεών στην Εφορία συγκεντρώνονται στο 1% των οφειλετών. 

9. Είτε είναι εμπορικός πόλεμος, είτε τεχνολογικός πόλεμος, το μέλλον μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα είναι γεμάτο ανταγωνισμό. Ακόμη ένας τομέας όπου η μάχη διεξάγεται με εξίσου μεγάλη αγριότητα: είναι ο τομέας της βιοτεχνολογίας. 

10. Πόσα μπορεί να γνωρίζει ο εργοδότης σας για εσάς; Στην ψηφιακή εποχή, τα τμήματα ανθρωπίνων πόρων των εταιρειών διαχειρίζονται έναν ολοένα και αυξανόμενο όγκο δεδομένων για να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους με πιο λεπτομερή τρόπο.