1. H επόμενη πράξη στην υπόθεση Novartis ανοίγει με θόρυβο, μετά τις νέες αποκαλύψεις για τρία εκ των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην δικογραφία – τους Γιάννη Στουρνάρα, Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη.

Ads

2. Όλοι εναντίον της Ρωσίας. Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν με το οποίο καταδικάζουν τη Μόσχα για την χημική επίθεση κατά το Ρώσου διπλού πράκτορα. Δηλώσεις Τραμπ. Τι θέσει παίρνει το ΝΑΤΟ. Τι απαντά η Μόσχα. 

3. Ο …Ιανός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι έλεγε στην Βουλή για τους κρατούμενους στρατιωτικούς και το Μακεδονικό και τι είπε στις ΗΠΑ. 

4. Βίντεο με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι πέρασαν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο, δόθηκε στη δημοσιότητα από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ads

5. Το κατασκοπευτικό θρίλερ που έχει οδηγήσει στα άκρα τις σχέσεις Ρωσίας – Βρετανίας ξεκινά στις 4 Μαρτίου και χειροτερεύει καθημερινά. Ποιος ήθελε νεκρό τον Σεργκέι Σκριπάλ; 

6. Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε τη μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο blog του.

7. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

8. Τα τελευταία χρόνια, το ζήτημα της σπατάλης και της διαχείρισης των τροφίμων μεσουρανεί στο δημόσιο διάλογο, ενώ σταδιακά, πολλά κράτη ανά τον κόσμο παίρνουν μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Real Junk Food Project: Ταΐζοντας το κόσμο με «σκουπίδια».

9. Ήταν μαύρη, αριστερή, μαχητική, κατήγγειλε τη βία και δολοφονήθηκε με αφορμή ένα tweet της. Ήταν η Marielle Franco, Βραζιλιάνα ακτιβίστρια, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

10. Η καινούργια Κινηματογραφική Εβδομάδα μας υποδέχεται με οκτώ νέες και αρκετά ενδιαφέρουσες ταινίες να κυκλοφορούν στις Αίθουσες. Και με… Άρωμα Γυναίκας. 

* Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου για την Αυγή