1) Επ’ αόριστο διακοπή του πρωταθλήματος, σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής από Αλέξη Τσίπρα, «βούκινο» στον ξένο Τύπο είναι μόνο μερικά από τα άμεσα αποτελέσματα του χάους που ακολούθησε το γκολ του ΠΑΟΚ στο ‘90, που ακυρώθηκε, την είσοδο του μαινόμενου και ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και ένα άκρως περιγραφικό φύλλο αγώνα, στο, κατά τα άλλα, «ντέρμπι» με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Φωτεινή εξαίρεση, η αντίδραση του Βιερίνια.

Ads

2)«Παράγκες», όπλα και παρασκήνιο: Μάχη σε ένα «Σούπερ Τσίρκο»: Το πρωτάθλημα – παρωδία της «Σούπερ Λιγκ» διακόπηκε, ο Ιβάν Σαββίδης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην ριζική εκκαθάριση των γηπέδων της σήψης. Το κατά πόσο όμως αυτή η εκκαθάριση μπορεί όντως να επιτευχθεί εξαρτάται από ένα πλέγμα παραγόντων.

3) Μέχρι που θα φθάσει ο Ερντογάν; Μέσα μόνον σε τρεις μέρες όλα αυτά μάλλον αρκούν για να πείσουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν κινείται πλέον εκτός διεθνών πολιτικών και διπλωματικών ορίων, κι ενδεχομένως κι εκτός κάθε ελέγχου. Το δε ερώτημα είναι μέχρι που σκοπεύει, και που μπορεί, να φθάσει. 

4) Ενστάσεις και επικρίσεις για τη σημερινή συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Ads

5) Και δεύτερο πρόσωπο εμπλέκεται στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό άγνωστου άνδρα, καθαρό και σε μεγάλη ποσότητα, υπήρχε τελικά στα νύχια της άτυχης εφοριακού που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο τον περασμένο Οκτώβριο.

6) Αεροπορική τραγωδία: Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή επιβατικού αεροπλάνου του Μπανγκλαντές σήμερα στο Νεπάλ.

7) Ιταλία: Γρίφος για δυνατούς λύτες ο σχηματισμός κυβέρνησης: Εξαιρετικά θολό είναι το πολιτικό τοπίο στην Ιταλία μια εβδομάδα μετά τις εκλογές όπου γίνονται όλο και πιο δύσκολες οι προβλέψεις για το εάν, πότε και υπό ποιές προϋποθέσεις μπορεί να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

8) Οι φονικές μπίζνες της καπνοβιομηχανίας: Επτά εκατομμύρια θάνατοι, εξήντα δύο δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη. Αυτή είναι η πραγματιστική και «φονική εξίσωση» για την καπνοβιομηχανία.

9) Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το όπλο του επόμενου Ψυχρού Πολέμου: Τότε τα όπλα ήταν οι πυρηνικοί πύραυλοι. Σήμερα εκτός από τα συμβατικά αλλά και τα πυρηνικά όπλα, υπάρχει ακόμη ένα. 

10) Ο «Αόρατος» πόνος των προσφύγων: Η οργάνωση RSA (Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο) καταθέτει στο tvxs.gr τα στοιχεία από τον απολογισμό των 2 ετών κατά τα οποία είναι σε εφαρμογή η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.