1. Στη Βουλή η πρόταση προκαταρκτικής της ΝΔ για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη. Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Τι είπαν οι εισηγητές των κομμάτων στην πρόταση της ΝΔ. «Κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού» η πρόταση, είπε ο Τσίπρας. 

Ads

2. Η δομική αιτία της όξυνσης των προκλήσεων από την Τουρκία βρίσκεται στους υδρογονάνθρακες της κυπριακής ΑΟΖ και η στρατηγική των πολλαπλών μετώπων πυροδοτεί την παράπλευρη ένταση με την Ελλάδα. 

3. «Η κράτηση ομήρων είναι η νέα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας», αναφέρει άρθρο του Foreign Policy, που δημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα που η τουρκική πολιτοφυλακή στον Έβρο συνέλαβε τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. 

4. Η αντιτρομοκρατική έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ευρήματα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης για την εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης, «Combat 18».

Ads

5. Ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη στρατηγική που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται μιλώντας στο tvxs ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος. 

6. Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Παρασκευή στο κοιμητήριο Χαλανδρίου. 

7. Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, είχε σαν αποτέλεσμα ανάμεσα σε άλλα, την αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών στα νησιά όπου εγκλωβίζονται οι πρόσφυγες, υποστηρίζει η RSA «Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο».

8. Οι επανορθώσεις που αξιώνει η Πολωνία από τη Γερμανία από το περασμένο καλοκαίρι επιβαρύνουν τις ήδη δύσκολες διμερείς σχέσεις. Για πρώτη φορά η Βαρσοβία ανακοίνωσε τώρα συγκεκριμένο ποσό το οποίο ζητά ως αποζημίωση.

9. Η ψηφιακή βοηθός «Αlexa» της «Αmazon» που, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη της, απαντά σε ερωτήσεις, εμφανίζει περίεργα συμπτώματα καθώς ξαφνικά αρχίζει μόνη της και χωρίς λόγο να γελάει με ανατριχιαστικό τρόπο, που μπορεί να παγώσει το αίμα.

10. Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα η σημερινή. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση μιας μεγάλης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. 

Διαβάστε επίσης: Η καινούργια Κινηματογραφική Εβδομάδα μας υποδέχεται με έξι νέες ταινίες να κυκλοφορούν στις αίθουσες στον απόηχο των 90ών Όσκαρ.