1. Oλόκληρο οπλοστάσιο εντόπισαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής στη μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση νεοναζιστικής οργάνωσης που συνδέεται με βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και επιθέσεις κατά μεταναστών, Ρομά και άλλες μειονότητες. 

Ads

2. Tο αρνητικό, και ανησυχητικό, στοιχείο στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πως παρατείνεται σε νομικό επίπεδο, διαμορφώνοντας έδαφος για παιχνίδια εντυπώσεων και άσκησης, άμεσων ή έμμεσων, διπλωματικών πιέσεων από την Άγκυρα. 

3. Το μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Παρέμβαση από την Κομισιόν για το ζήτημα. Τι λέει ο πατέρας του λοχία που κρατείται στην Ανδριανούπολη. 

4. Αυτή την φορά οι Τούρκοι θα έχουν περισσότερη «δουλειά» στην κυπριακή ΑΟΖ, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυπριακού Πρακτορείου, οι Αμερικανοί σκοπεύουν να συνοδεύσουν τα ερευνητικά σκάφη τους με ολόκληρο στόλο.

Ads

5. Μια σειρά ερευνών δείχνουν ότι τα προγράμματα για απόδοση υπηκοότητας, μέσω αγοράς ακινήτων, που ονομάζονται «Χρυσές Βίζες» (Golden Visa), χρησιμοποιούνται για «σκοτεινούς» σκοπούς και υπονομεύουν την καταπολέμηση της διαφθοράς.

6. Πέντε θάνατοι προσφύγων, άθλιες συνθήκες στο hot spot της Μόριας, ταπεινωτικές συνθήκες υποδοχής, είναι ένα μέρος μόνο του απολογισμού, της επετείου των δύο ετών της «συμφωνίας» μεταξύ της ΕΕ και Τουρκίας, σύμφωνα με την οργάνωση «Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο» (RSA).

7. Μοριακά αντιδραστήρια: Προμήθειες, ναρκωτικά, μίζες, αλλά και ισχυρισμοί για επιρροή σε κύκλους του υπουργείου Υγείας! Μία ιστορία που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από το βιβλίο ευφάνταστου σεναριογράφου και αγγίζει το σκάνδαλο Novartis φαίνεται ότι θα είναι τις επόμενες ημέρες στο στόχαστρο των αρμόδιων δικαστικών και εισαγγελικών αρχών.

8. Ένταση και προπηλακισμοί στη συγκέντρωση των οδηγών ταξί. Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δράση της Uber από τους ιδιοκτήτες που ζητούν την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει την αγορά.

9. «Τούρκο» και «πράκτορα» χαρακτήρισε τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, ο Ηλίας Κασιδιάρης, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, για την κατάσταση με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

10. Το Ιταλικό ακροδεξιό «εργαστήρι» δεν είναι πλέον τοπική υπόθεση. «Αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία μπορεί να συμβεί στον υπόλοιπο κόσμο. Μην ξεχνάτε τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ».