1. Φονική πυρκαγιά σε ουρανοξύστη του Λονδίνου κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους με τον τραγικό απολογισμό να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί δραματικά. Περίπου 70 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση. Φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες από την τεράστια τραγωδία. Οι κάτοικοι είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο καταστροφικής πυρκαγιάς στο κτίριο. 

Ads

2. Τελευταίες κινήσεις τακτικής ή νέα εμπλοκή διά χειρός Σόιμπλε; Το τι εκ των δύο ισχύει θα κριθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες, έως την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup. Σκληρό πόκερ Αθήνας – Σόιμπλε στο «παρά πέντε» του Eurogroup. 

3. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, ένας συνεργάτης του και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια αγώνα σε γήπεδο μπέιζμπολ, στη Βιρτζίνια. Τι γνωρίζουμε για το δράστη. 

4. Μαρτίνης: Σαμαράς και Αβραμόπουλος έκαναν διορισμούς φίλων και πεθερικών στο Ντυνάν. Η συνέχιση της κατάθεσης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. 

Ads

5. Στην σύλληψη του οργανωτή και διαχειριστή της διαδικτυακής «ομάδας θανάτου», γνωστής και ως «μπλε φάλαινα», η οποία οδηγεί σε αυτοτραυματισμούς ακόμη και αυτοκτονίες εφήβους, προχώρησαν στις 8 Ιουνίου οι ρωσικές αρχές στην Μόσχα.

6. Φεύγουν αστυνομικοί από την φύλαξη VIP και πάνε στο Μενίδι. Τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος και της ασφάλειας στην περιοχή ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.  

7. Την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή «τον πανικό και την αναστάτωση» που προκαλούν ορισμένοι σεισμολόγοι στους κατοίκους της Λέσβου.

8. Την πλατεία Εξαρχείων επέλεξε το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών για να διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις».

9. Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή επέβαλε σήμερα το δικαστήριο των Χανίων στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για υπόθεση παραβίασης του νόμου που αφορά την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας, κατά τη δημαρχία του στα Σφακιά. 

10. Γνωστός στις αρχές ο παπάς που παρενόχλησε σεξουαλικά φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη. Ήρθε στο φως και νέα καταγγελία. 

11. Σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων. Δείτε τις απαντήσεις σε όλα τα θέματα. 

12. Ο μακρύς, μοναχικός δρόμος της Τσέλσι Μάνινγκ. Η ελεύθερη, από τον περασμένο Μάιο, whistleblower, αφηγείται στους New York Times τη ζωή της.

13. Είναι αλήθεια πιο έξυπνοι οι άθεοι από του πιστούς; Τι λένε οι έρευνες και τι όσοι τις αμφισβητούν. Η θεωρία της θρησκείας – ένστικτο.