1. H – δύσκολη – διέξοδος του Τσίπρα και η αγωνία του Μητσοτάκη μετά την ψήφιση του πακέτου της συμφωνίας με τους δανειστές στη Βουλή. «Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο των δανειστών», λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Ανοίγει ο δρόμος για λύση στο χρέος, λέει η Κομισιόν 

Ads

2. Τα αίτια της τραγωδίας στο Άδενδρο: Τι αναφέρει το πόρισμα για τον εκτροχιασμό του τρένου με τρεις νεκρούς έξω από τη Θεσσαλονίκη. 

3. Ο νέος Δρόμος του Μεταξιού: Τι ψάχνει η Κίνα στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα); Τα πάντα για το επενδυτικό σχέδιο – μαμούθ της Κίνας, One Belt – One Road. 

4. Η σουηδική εισαγγελία αποφάσισε να αποσύρει την έρευνα για τις κατηγορίες περί βιασμού εναντίον του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ. Τι λέει ο ίδιος. 

Ads

5. Λειψανολατρεία: Τα απομεινάρια μιας πίστης. Πώς φτάσαμε στη λατρεία των λειψάνων; Έχει κάποια χριστιανική βάση; 

6. Μετρητά τέλος, μισθοί μόνο από τα ΑΤΜ. Πώς θα καταβάλλονται οι μισθοί. Η απόφαση Τσακαλώτου – Αχτσιόγλου. 

7. «Τα ‘παιρνε» ο Τραμπ από τους Ρώσους; Τι αναφέρεται σε κείμενο απομαγνητοφώνηση διαλόγων, που δημοσιεύει η Washington Post.

8. Οπαδοί του Ολυμπιακού δέχτηκαν επίθεση από Τούρκους οπαδούς στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων μαχαιρώθηκε στο πόδι. 

9. Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που το αυτοκίνητο θερίζει πολίτες στην Times Square. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν. 

10. Ποιος «έκοψε» την ομιλία της Φώφης: Το Survivor ή ο Λεβέντης; Ήταν μεθόδευση, ήταν απρέπεια ή ήταν απλώς κοινοβουλευτική καραμπόλα;

11. Κάποιοι είπαν ότι ήταν σαφές πως ο Κορνέλ δεν ήταν ο εαυτός του στη συναυλία. Άλλοι, πως τίποτε δεν πρόδιδε πως δεν ήταν καλά. Ο ίδιος τραγούδησε: In my time of dying…

12. Οι 4.000 από τις 6.000 των κατοίκων ενός χωριού παίζουν σκάκι σχεδόν σε καθημερινή βάση. Τουλάχιστον, ένας άνθρωπος σε κάθε σπίτι ξέρει σκάκι. Το παιχνίδι έσωσε το χωριό τους.