1. Οριστικό ρήγμα μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου διαφαίνεται στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Τι σηματοδοτεί η «κωλοτούμπα» Σόιμπλε; Τι είπαν Τσακαλώτος και Λαγκάρντ για το ελληνικό πρόγραμμα. Νέα παραδοχή λάθους από Τόμσεν: Δεν προβλέψαμε σωστά το πλεόνασμα του 2016. 

Ads

2. Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών άφησε ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, χάνοντας τη μάχη που έδινε εδώ και καιρό με τον καρκίνο. Διαβάστε και δείτε: Ο πρώτος συγκλονιστικός ρόλος του Στάθη Ψάλτη, τα τραγούδια του Στάθη Ψάλτη είναι… «φάση», «Έφυγε» ο Ψάλτης αλλά… «δεν μας έκανε». 

3. Μέτοχος της Ντόρτμουντ ο δράστης της επίθεσης στο πούλμαν της ομάδας. Απίστευτο το κίνητρο. Έχει συλληφθεί ο ύποπτος, σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα. 

4. Γαλλικές Εκλογές: Κρίσιμη μάχη σε μια Ευρώπη που βράζει. Οι υποψήφιοι, οι στόχοι, οι συσχετισμοί σε Γαλλία και Ευρώπη. Γράφει ο Σερζ Χαλιμί της Monde Diplomatique. 

Ads

5. Η ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στο Παρίσι. Με τζιχαντιστικό μανιφέστο και Κοράνι πήγε ο δράστης. Η στιγμή που τον πυροβολούν οι αστυνομικοί. Κερδίζει έδαφος η Λεπέν μετά την επίθεση, σύμφωνα με δημοσκόπηση. 

6. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση όσον αφορά στον παραλογισμό ο οποίος κρύβεται πίσω από τις περιπτώσεις υπέρογκων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Παρεμβάσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ προκαλεί ο κοινωνικός «σεισμός» από τις υπέρογκες χρεώσεις. 

7. Fake News, η προπαγάνδα των «bots» χτυπάει τη Γαλλία… μόνο το ένα τέταρτο των ειδήσεων που διαχέονται μέσω του Facebook και του Twitter σχετικά με τις Γαλλικές εκλογές είναι ψεύτικες!

8. Έρχεται ξαφνική και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Θα χιονίσει στα βόρεια της χώρας. Δείτε το δελτίο επιδείνωσης καιρού. 

9. Δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ της εγγύησης και έτσι, ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε εκ νέου, σήμερα, στις φυλακές Κορυδαλλού.

10. Φταίει ο άνθρωπος για τη δημιουργία σεισμών; Πέντε ερωτήσεις και πέντε απαντήσεις πέρα από τις γνωστές θεωρίες και σενάρια. 

11. Τα αναψυκτικά διαίτης μπορεί να μην είναι καλύτερα στην πραγματικότητα, υποστηρίζει μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη, που διαπιστώνει ότι όσοι τα καταναλώνουν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και άνοιας. 

12. Καλώς ήρθατε στην ελ Αράφα: Την πόλη των νεκρών. Σε μικρή απόσταση από το πολύβουο κέντρο του Καΐρου, την πλατεία Ταχρίρ και τις όχθες του Νείλου, νοτιοανατολικά, βρίσκεται μια μεγάλη γειτονιά όπου βασιλεύει απόκοσμη ησυχία.

13. Η ιστορία ενός απίστευτου ανθρώπου. Έσκαβε επί 36 χρόνια ένα βουνό για να φέρει νερό στο χωριό του. Είναι ο Χουάνγκ Ντάφα. 

14. Γιατί ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε φάκελο 1.400 σελίδων στο FBI; Ο μεγαλύτερος επιστήμονας που πάτησε το πόδι του στον πλανήτη μπήκε στο μάτι του Χούβερ.

15. «Κυρίες του Θανάτου»: Οι Ρωσίδες που προκαλούσαν τρόμο στους Ναζί. Έγχρωμες φωτογραφίες ζωντανεύουν τις ιστορίες των γυναικών – ελεύθερων σκοπευτών του Κόκκινου Στρατού. 

16. Ως προπαγανδιστικό βίντεο από την Βόρεια Κορέα που σκορπά το μίσος παρουσίασε ο Νίκος Ευαγγελάτος στην εκπομπή του απόσπασμα κωμικής ταινίας. Και μετά από το «μίσος» του Ευαγγελάτου περάσαμε στην «ανατριχίλα» του Σρόιτερ για το ίδιο θέμα. 

TVXS Αφιέρωμα: 

* Το σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου