1. Νέα εμπόδια από Σόιμπλε και ΔΝΤ στο παρά πέντε; Κυβερνητικές πηγές πάντως διέψευσαν τις πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Όλα αυτά ενώ διανύουμε το 24ωρο που θα κρίνει τη συμφωνία. 

Ads

2. Η φωτογραφία που συγκλόνισε τον κόσμο. Ο πατέρας κρατάει στην αγκαλιά τα δύο νεκρά παιδιά του μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία. Το πρωτοσέλιδο γροθιά της Liberation

3. Παραδόθηκε η τριπλή σήραγγα των Τεμπών, ένα έργο που περιμέναμε για 40 χρόνια και φέρνει πιο κοντά – στις 4 ώρες και 15 λεπτά – την Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. 

4. «Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη»… Η «σοφή» λαϊκή ρήση φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και από ερευνητές. Σύμβουλος στην Silicon Valley προτείνει ως πιο παραγωγική την 4ωρη εργασία.

Ads

5. Μπροστά από το ράφι του Super Market αναρωτιέστε ποιο προϊόν να επιλέξετε. Η ποικιλία μοιάζει μεγάλη, όπως και ο ανταγωνισμός… Όμως με μια πιο προσεκτική ματιά ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει πως μόλις 10 εταιρείες ελέγχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα διατροφικά εμπορικά σήματα του πλανήτη.

6. Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή της 31ης Μάρτη. «Ήρθαμε και θα ξανάρθουμε» αναφέρουν. 

7. Που χάθηκαν οι διανοούμενοι στα χρόνια της κρίσης; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον καθηγητή Κοινωνιολογίας Νίκο Παναγιωτόπουλο. 

8. Δέκα καινούργιες ταινίες κυκλοφορούν και πάλι στις αίθουσες τη νέα Κινηματογραφική Εβδομάδα. Ο Γιώργος Ρούσσος και το tvxs.gr, σας προτείνουν τις πέντε καλύτερες. 

9. «Τι μου έμαθε η δίκη του βιασμού μου»: Με αφορμή μια αθωωτική δικαστική απόφαση στην Ξάνθη. Η απόφαση προκάλεσε και αντιδράσεις από γυναικείες και φεμινιστικές συλλογικότητες.

9. Ο Κάιλ Ραφάτι λάμπει από υγεία και χαίρεται τα εκατομμύρια δολάρια που του αποφέρει η εταιρεία χυμών που έχει. Όμως η ζωή του δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν από δυο δεκαετίες ήταν εθισμένος στην ηρωίνη…

10. Αυτή είναι η απίστευτη, και συνάμα τραγική, ιστορία μιας 8χρονης που θυμίζει αυτή του Μόγλη, του μικρού ήρωα του βιβλίου του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Μεγάλωσε στη ζούγκλα με τους πιθήκους. 

11. Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αποζημιώσει έξι πολίτες που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κακομεταχείριση και βασανιστήρια στην Γένοβα – στο περιθώριο του G8 – στις 12 και 22 Ιουλίου του 2001.

12. Κύμα έντονων αποδοκιμασιών πυροδότησε το τελευταίο διαφημιστικό σποτ της Pepsi.Ο λόγος ήταν ότι η εταιρεία Pepsico, η οποία τελικά απέσυρε το σποτ, κατηγορήθηκε ότι ευτελίζει το κίνημα Black Lives Matter κατά της αστυνομικής βίας.

13. Το ένα πέμπτο (20%) της κοκαΐνης που παράγεται παγκόσμια παράγεται σε μια κοιλάδα. Πρόκειται για μια από τις φτωχότερες περιοχές του Περού, την Valle de Los Rios Apurímac.

14. «Οι δρόμοι γεφυρώνουν αποστάσεις και η πίστις χάσματα. Να είστε πάντα καλά, και να διατηρήσετε αυτό το χαμόγελο. Απλώς θα ήθελα μια φωτογραφία, να έχω ένα αναμνηστικό με έναν ακροαριστερό…». Ποιος το είπε σε ποιον; 

15. Ακριβός είναι ο «τιμοκατάλογος» των σόου στην ιδιωτική τηλεόραση. Ξεχωρίζει φυσικά το «Survivor», που θριαμβεύει σε τηλεθέαση και έχει αναγκάσει τους ανταγωνιστές του ΣΚΑΪ να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους. 

16. Δύσπιστοι οι θιασώτες του twitter με το ετησίως επαναλαμβανόμενο θαύμα του Αγίου Φωτός επιδίδονται από πρωίας σε οξύ τρολάρισμα. Την ίδια ώρα πάντως το Άγιο Φως διχάζει ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

17. Χρηστικό γιατί Πάσχα έρχεται: Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε στις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι. Κι επίσης Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα και παραδόσεις