1. Μετά την πρώτη fast track αξιολόγηση της μνημονιακής περιόδου, ήρθε η στιγμή και για το πιο σύντομο, και ανώδυνο, πέρασμα της Ελλάδας από τη «βάσανο» του Eurogroup, που ενέκρινε σε συνοπτικό χρόνο και με εξίσου συνοπτικές διαδικασίες την τεχνική συμφωνία. 

2. Η τεχνική συμφωνία (SLA) που επικύρωσε σήμερα το Eurogroup μπορεί να αποτελέσει και το turning point, το μεγάλο σημείο καμπής, στις εν Ελλάδι πολιτικές εξελίξεις, καθώς καθαρίζει τον δρόμο στο αφήγημα της εξόδου από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

3. Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Μάριο Σεντένο αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Eurogroup για τα επόμενα 2,5 χρόνια, μετά από τρεις γύρους ψηφοφορίας. Ο Μάριο Σεντένο θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 13 Ιανουαρίου του 2018.

4. Το ταξίδι του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα γίνεται σίγουρα όχι στην καλύτερη για εκείνον συγκυρία. Ο ίδιος και οι γιοι του εμπλέκονται σε σκάνδαλα, οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρώπη τελούν σε όρια παγετού ενώ οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται δομικά. 

5. Τον «αποθηκάριο» ενός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης στα κοσμικά στέκια της Αθήνας συνέλαβαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών, μετά την έφοδο τους σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Βάρκιζα. Όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση. 

6. Δέκτης έντονων διαμαρτυριών έγινε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σήμερα βρέθηκε στην Αιτωλοακαρνανία για να επισκεφτεί τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Την ίδια στιγμή, Αγρίνιο και Μεσολόγγι, μετρούν τις πληγές τους. 

7. Για απότομη «στροφή» και ραγδαία επιδείνωση του καιρού προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, μετά από την παρατεταμένη καλοκαιρία των υψηλών θερμοκρασιών που είχαν φέρει οι νοτιάδες. Έρχονται χιόνια και στην Αττική. 

8. Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και τον τρόπο κήρυξης των απεργιών. Τι αλλάζει. 

9. Η ηγεσία του SPD προτείνει την έναρξη συνομιλιών με τη Μέρκελ για κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού». Το sms Τσίπρα σε Σούλτς. 

10. Σε έναν χρόνο, ένας πληθυσμός του μεγέθους σχεδόν της Ελλάδας, εξουδετερώνεται εξαιτίας μιας παγκόσμιας επιδημίας: του βρόμικου αέρα και του νερού.

11. Πίσω από τα σκάνδαλα παρενόχλησης, ένα άλλο βρόμικο μυστικό: Η πορνογραφία. Σχετίζεται με τα φαινόμενα της παρενόχλησης και τη βία;