1. Βρέθηκαν όπλα σε τζαμί στην Ξάνθη. Η Άγκυρα εμπλέκει το κίνημα Γκιουλέν. Προσπάθεια εξαγωγής στη χώρα μας, ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας και μάλιστα λίγο πριν το δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα – διαβλέπουν αξιόπιστες πηγές. 

Ads

2. Στο «παρά πέντε» της τεχνικής συμφωνίας φέρονται να βρίσκονται πλέον, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, Αθήνα και δανειστές – μιας συμφωνίας όμως, που περνά μέσα από το πολιτικά ηλεκτροφόρο πεδίο της ΔΕΗ.

3. Μοιάζει να ξαναστήνει στον τοίχο τον Νίκο Μπελογιάννη η στάση της ΝΔ, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης προς τιμήν του. Απίστευτες δηλώσεις από τον Κώστα Τασούλα και την ΟΝΝΕΔ που ξεσηκώνουν αντιδράσεις. Προηγήθηκαν απειλές από τους χρυσαυγίτες ότι θα γκρεμίσουν το σπίτι του Μπελογιάννη. Διαβάστε επίσης: Το ΚΚΕ πήρε πίσω το όπλο του Μπελογιάννη

4. Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, επέβαλε το Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, που κηρύχθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση.

Ads

5. Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Σκωτίας η πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από εκείνο του 2014. Μια εξέλιξη μετά το Brexit, που βρήκε τη Σκωτία αντίθετη. 

6. Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του ιδρυτή της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του, μετά το πέρας της έρευνας που διενεργήθηκε για τη δράση τους.

7. Δικογραφίες που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αθαν. Παπαχριστόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα, διαβίβασε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Τι αφορούν…

8. Oλομέτωπη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας κατά την διάρκεια της συζήτησης για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά. 

9. Υπό πειθαρχικό έλεγχο ετέθη η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την παραίτησή της, μετά από δημοσίευμα για ελλείψεις στην έρευνα και τις δικογραφίες για τις υποθέσεις Παπαντωνίου και Λιακουνάκου στα εξοπλιστικά. 

10. Πως μια ελίτ απήγαγε την Ευρώπη και πως θα την πάρουμε πίσω περιγράφει στο βιβλίο του «How an Elite Hijacked a Continent and How We Can Take it Βack» ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Thomas Fazi. Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο tvxs.gr

11. Μπορεί πλήθος επιστημονικών ερευνών να καταδεικνύουν ότι το ευρέως διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο του κόσμου το Roundup είναι ακραία τοξικό και αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ωστόσο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA), αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το έκρινε «αθώο».

12. Ο Johnny Lydon ή αλλιώς Johnny Rotten, ηγετική μορφή των Sex Pistols από το 1975 έως το 1978, που μας έμαθε την πανκ μουσική και στο παρελθόν εναντιώθηκε στο κατεστημένο, αυτή τη φορά φαίνεται πως… απασφάλισε υποστηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Νάιτζελ Φάρατζ.

13. Ψάχνοντας τις ρίζες του χουλιγκανισμού στο ποδόσφαιρο οδηγούμαστε πίσω στην πρώτη ημέρα της ύπαρξής του. Κι από κει ακόμη πιο πίσω. Πολύ πιο πίσω. Στους μεσαιωνικούς αγώνες, που απλώς κλοτσούσαν μια φουσκωμένη κύστη γουρουνιού αντί για μπάλα σε ένα χωράφι…

14. Δεν το ξέρεις; Googlαρέ το! Δεν το θυμάσαι; Googlαρέ το! Η ιστορία της εταιρείας που άλλαξε τον κόσμο. Και γι’ αυτό χρειάστηκε μόλις δυο δεκαετίες. 

* Σκίτσο του Κυρ από το i-kyr.gr