1. Λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα, ζήτησε από τους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Ανακοίνωσε επίσης τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή την επόμενη κιόλας εβδομάδα και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τρίτο Μνημόνιο.

Ads

 
2. H  «επιχείρηση ασφυξία» είναι το νέο όπλο των πιστωτών κατά της Ελλάδας, όπως επιβεβαιώνει και το Reuters, δείχνοντας ως σαφή στόχο να συρθεί η Αθήνα στη λήψη επώδυνων μέτρων έως το τέλος Απριλίου. Διαβάστε τη σχετική ανάλυση του tvxs.gr: «Επιχείρηση ασφυξία»: Ο μεγάλος πόλεμος του Αλέξη Τσίπρα, καθώς επίσης και: Η «εικονική εκτέλεση» πίσω από το χρηματοδοτικό κενό
 
3. Δε ζητήσαμε ποτέ «δημιουργική ασάφεια» στη συμφωνία λέει το Βερολίνο απαντώντας σε δηλώσεις του Έλληνα υπ. Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη που υποστήριξε ότι τις ασάφειες τις ήθελαν οι Ευρωπαίοι για να μπορέσουν να περάσουν τη συμφωνία από τα κοινοβούλιά τους.

4. Ανοίγει η ΕΡΤ. Το σχέδιο νόμου έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Επανασύσταση από μηδενική βάση και επιστροφή όλων των εργαζόμενων. Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει.
 
5. Με 542 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 13 αποχές εγκρίθηκε από το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο η παράταση του ελληνικού προγράμματος. Στα highlight της ψηφοφορίας Γερμανός βουλευτής του SPD που εμφανίστηκε με πλακάτ κατά της Bild και της «ανθελληνικής της εκστρατείας».
 
6. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ενέκρινε την Παρασκευή την τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για την Ελλάδα, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ να χαρακτηρίζει την παράταση της δανειακής συμφωνίας ως ενδιάμεσο βήμα για την Ελλάδα.
 
7. Τρολάρει η Ντόρα τον Κυριάκο; Δίπολο διαδοχής φαίνεται να φτιάχνει η οικογένεια Μητσοτάκη εντός ΝΔ όπως τουλάχιστον έδειξε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ.
 
8. Στην ανάκληση της υπ’ αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών» προχώρησε σήμερα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τι δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός.
 
9. Καθαρή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητά του ως πρωθυπουργός δείχνουν τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis.
 
10. «Έφυγε» ο Σπόκ. Ο ηθοποιός Λέοναρντ Νιμόι, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε το γνωστό χαρακτήρα της τηλεοπτικής σειράς Star Trek πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών.

Διαβάστε τέλος το νέο άρθρο του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν στους New York Times υπό τον τίτλο «Τι κέρδισε η Ελλάδα» («What Greece won»). Επίσης μάθετε την εκδοχή του Γέρουν Ντάισελμπλουμ για το τι ψυθίρισε στο αυτί του Γιάνη Βαρουφάκη και έλαβε την απάντηση «Ουάου».
 
* Γελοιογραφία του Κώστα Κουφογιώργου

Ads