1. Κατατέθηκαν οι χάρτες τόσο της ελληνοκυπριακής όσο και της τουρκοκυπριακής πλευράς.  Οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί βρίσκονται στη φάση της ανταλλαγής και εξέτασης των χαρτών παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Έιντε. «Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει» δήλωσε ο Έιντε. «Ήρθε η ώρα για την επανένωση της Κύπρου», το μήνυμα Γιούνκερ.

Ads

2. Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δείχνει η εργαστηριακή εξέταση ως την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ένοπλη επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη. Τα τελευταία στοιχεία. 

3. Βαριές σκιές σε συγκεκριμένες πολιτικές περιόδους αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα ρίχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έως τώρα έρευνα για την υπόθεση Novartis – μια υπόθεση, στην οποία φαίνεται πως κινήθηκε, μέσα σε μια οκταετία, μαύρο χρήμα της τάξης των 4,5 δις ευρώ.

4. Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με το ρωσικό «χάκινγκ». Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τον Τραμπ περί ισχυρισμών ότι οι Ρώσοι έχουν ροζ βίντεο που «καίει» τον ίδιο. Ο Τραμπ αρχικά έκανε λόγο για «ψεύτικες ειδήσεις» ενώ το Κρεμλίνο αρνήθηκε τις αναφορές. Αργότερα ο Τραμπ έκανε πάντως στροφή παραδεχόμενος ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στους Δημοκρατικούς. 

Ads

5. Στις 13 Ιανουαρίου θα δικαστούν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης Παναγιώτης Τζένος, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας. 

6. Γέφυρα ενδιάμεσης χρηματοδότησης αναζητούν εναγωνίως οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, προκειμένου να διατηρηθούν οι ελπίδες επιβίωσης του εκδοτικού συγκροτήματος μετά την έναρξη των διαδικασιών πτώχευσης από τις πιστώτριες τράπεζες. Όλο το ρεπορτάζ. 

7. Μια αθέατη αυτοκρατορία, αχανής και οικονομικά πανίσχυρη, απλώνεται παντού γύρω μας. Επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, την πολιτική, ελέγχει κυβερνήσεις και σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας. Είναι η αόρατη αυτοκρατορία των offshore. 

8. Σκληρή αποτίμηση της θητείας Ομπάμα και των ευθυνών του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου για το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ κάνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του εν όψει της ορκωμοσίας Τραμπ.

9. Επίθεση με προσβλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Ρήγα, σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Νίκος Δένδιας δεν έριξε τους τόνους παρά την παρέμβαση της δημοσιογράφου με τον Πάνο Ρήγα να αποχωρεί από το στούντιο. 

10. «Όχι» στην έκδοση ακόμη δυο Τούρκων στρατιωτών είπε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Συγκεκριμένα εισηγήθηκε να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι Ουγκούρ Ουτσάν και Αμπντουλάχ Γετίκ, καθώς εκεί θα κινδυνεύσουν. 

* Γελοιογραφία του Κυρ από i-kyr.gr