1. Νέα κυβέρνηση έχει η χώρα από σήμερα το βράδυ. Πρόκειται για τον πρώτο ανασχηματισμό στον οποίο προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας. Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, καραμπόλες και πολλά τηλεφωνήματα από το Μαξίμου. Δείτε όλα τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι μετακινούνται και ποια υπουργεία αλλάζουν 

Ads

2. Νέες διώξεις στην Τουρκία. Αυτή τη φορά εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Σήμερα το πρωί οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και φυλάκισαν τους ηγέτες του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεντάγ. Ακόμη τρεις βουλευτές του κόμματος προφυλακίστηκαν. Διαβάστε επίσης – Χριστόπουλος: Ο Ντεμιρτάς και το HDP φοβούνταν συλλήψεις και δολοφονίες

3. Πριν από το τέλος Νοεμβρίου πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να υπάρξουν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ανέφερε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος σήμερα από τις Βρυξέλλες.

4. Με ιστορία που κρατά από τη δεκαετία του ’90 και χαρακτηριστικά που θυμίζουν οικογενειακή μαφία δρούσαν τα δυο τεράστια κυκλώματα, αποτελούμενα κυρίως από Ρομά, που διέπρατταν διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες της Αττικής και της περιφέρειας. 

Ads

5. Δηλώνει τρομοκρατημένος με τον Τραμπ, σημειώνει ότι είναι η «απελπισμένη ελπίδα» του και εξηγεί γιατί η Χίλαρι είναι ο πραγματικός κίνδυνος. Η δήλωση της ημέρας από τον αιρετικό φιλόσοφο Σλάβοι Ζίζεκ. 

6. Ισχυρή έκρηξη έγινε στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας στις 7:00 το πρωί με τουλάχιστον 8 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες. Η έκρηξη έγινε λίγες ώρες μετά τις μεταμεσονύκτιες συλλήψεις των αρχηγών και βουλευτών του φιλοκουρδικού HDP.

7. Οι ιρακινές δυνάμεις έσπασαν την άμυνα του Ισλαμικού Κράτους και μπήκαν στη Μοσούλη, φτάνοντας μέχρι την ανατολική περιοχή της πόλης, η οποία υποστηρίζουν ότι βρίσκεται κατά 90% υπό από τον έλεγχό τους. Παιδομάζωμα από τους τζιχαντιστές. 

8. Σε… 400 χρόνια θα ξεπληρωθούν τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα, Σπύρος Λάππας. Διαβάστε τι κατέθεσε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης. 

9. Εκτενείς αναφορές στον Γιάνη Βαρουφάκη κάνει ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στο βιβλίο του «Αν είναι μεσάνυχτα στην Ευρώπη». Ο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη ως έναν «αχαλίνωτο νάρκισσο» που «κανιβάλισε» τις διαπραγματεύσεις.

10. Και στο εκκλησιαστικό ρεπορτάζ της ημέρας: Στη φυλακή δύο ιερείς για απάτη που κόστισε 930.000 ευρώ στο Δημόσιο. Την ίδια ώρα: Σε περιφορά βγήκε η… ιερή (!) παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνος. 

Διαβάστε επίσης:

* Γελοιογραφία από το twitter