1. Σφαγή ΔΝΤ και Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος. Οργισμένος ο Γιούνκερ με τη Λαγκάρντ. Λίγο νωρίτερα ο Πολ Τόμσεν επανέλαβε την απαίτησή του για μέτρα 7 δισ. ευρώ και το μήνυμα ότι το ΔΝΤ θα συζητήσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο αν υπάρξει πρόοδος σε μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους. Η μάχη της Ουάσινγκτον καλά κρατεί. 

Ads

2. Κίνηση – ματ επιχειρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε μία πρωτοβουλία του για την Ελλάδα επισκέπτεται στις 23 Απριλίου την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Στις «βαλίτσες» του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τόσο με το δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής όσο και με το προσφυγικό.

3. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της κυβερνητικής πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, η οποία εγκρίθηκε από από τη Βουλή. Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης. 

4. Το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη εμπλέκει η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε άρθρο της για την πολύκροτη υπόθεση της βιομηχανίας των off shore υπό τον τίτλο «Panama Papers: Το άντρο των κατασκόπων».

Ads

5. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανοίγει πανιά και όπως είχε προαναγγείλει διαχωρίζει την ρότα της από αυτή της Λαϊκής Ενότητας, σε μία «Πλεύση Ελευθερίας», όπως ονομάζεται ο νέος πολιτικός φορέας που ιδρύει και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη.

6. Ισχυρή ανάσα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες δίνει ο Μάριο Ντράγκι με μια κεφαλαιακή τουλάχιστον 1 δις ευρώ – ένεση, που έρχεται μετά την απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τα ομόλογα έκδοσης του EFSF. 

7. Με παλτό «διακοσμημένο» με σβάστικες εμφανίστηκε σε επίσκεψή της στη Βαυαρία η βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμα. Το γεγονός προκάλεσε σάλο στη Γερμανία.  

8. Το υφυπουργείο Αθλητισμού ενημέρωσε επισήμως την ΕΠΟ για την επανέναρξη Κυπέλλου, ανακοινώνοντας πως οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο και ο τελικός με μαθητές.

9. Με δύο ελληνικές συμπαραγωγές στο πρόγραμμά του θα διεξαχθεί το 69ο Φεστιβάλ Καννών, από την Τετάρτη 11 Μαΐου, έως και την Κυριακή 22 Μαΐου. Ελληνικό άρωμα στις ταινίες «Η Τελευταία Παραλία» (L’ultima spiaggia) και «Γυρίζοντας τον Κόσμο». 

10. Καλοκαίρι έρχεται και ιδού μια λίστα με τις 10 πιο συναρπαστικές παραλίες του κόσμου όπως τις επέλεξε και δημοσίευσε το Tripadvisor. Ανάμεσά του και μια ελληνική παρουσία, στο νούμερο 3…

Διαβάστε επίσης: 

Ήταν 15 Απριλίου του 1912. Το αβύθιστο πλοίο, βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι και 1.595 ψυχές χάνονται για πάντα στα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού. Το μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού μέσα από 10 σπάνιες φωτογραφίες. 

* Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού