1. Την απόσυρση του μέτρου για συνολική επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και την υιοθέτηση κλιμακωτού φόρου αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και Κοινωνικής Πολιτικής που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τι θα ισχύει τελικά

Ads

2. Διακριτές αποστάσεις από το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνεδρίαση των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

3. Γιατί δεν παραιτείται η Κατερίνα Σαββαΐδου; Σε πολυσέλιδη ανακοίνωση που εξέδωσε η γ.γ Δημοσίων Εσόδων διαμηνύει προς την κυβέρνηση πως δεν πάει πουθενά παρά τη δικαστική εμπλοκή της και την δημόσια εκφρασμένη επιθυμία της κυβέρνησης για αποχώρησή της.

4. Τα πρώτα αναγνωριστικά πυρά έπεσαν στη Βουλή, τα μηνύματα εστάλησαν δια των πρωτοσέλιδων και των «φίλιων» συχνοτήτων και ο πόλεμος για τις άδειες των καναλιών προοιωνίζεται σφοδρός. Οι μιντιάρχες ξεκινούν ανταρτοπόλεμο. 

Ads

5. Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές: Χωρίς κυβέρνηση η Πορτογαλία. Η Κεντροδεξιά κέρδισε χωρίς όμως την απαιτούμενη πλειοψηφία. Οι προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν φαίνεται να τελεσφορούν. Δεν αποκλείονται νέες κάλπες. 

6. Η δημοσιογράφος Τζάκι Σάτον περπατά στους διαδρόμους του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Λίγα λεπτά αργότερα θα βρεθεί μυστηριωδώς απαγχονισμένη στην τουαλέτα. Βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου δείχνει τις τελευταίες της στιγμές. Δεν δείχνει σε πανικό, ούτε μοιάζει με άνθρωπο που σκέφτεται να αυτοκτονήσει. 

7. Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει φτωχοποιήσει τον Νότο της Ευρώπης, όμως δεν υπάρχουν μόνο χαμένοι από αυτή. Κάποιοι έχουν κερδίσει και μάλιστα πολλά… Ποιοι είναι;

8. Τα θρησκευτικά πρέπει να μετατραπούν σε μάθημα θρησκειολογίας, επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου από τους ΑΝΕΛ.

9. Ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο δράστης της Άγκυρας. Στη δημοσιότητα δόθηκε και σχετικό βίντεο από τις τουρκικές αρχές. 

10. Ένα θέμα – πρώτο θέμα – που έκανε αίσθηση, ήδη από τον τίτλο: «Ο μοναχικός θάνατος του Τζορτζ Μπελ». Και για όποιον αναγνώστη αναρωτιόνταν, καθώς άρχισε να διατρέχει το δημοσίευμα, ποιος είναι αλήθεια, ο Τζορτζ Μπελ, τον οποίον διάλεξαν οι New York Times για την κορυφή της επικαιρότητας, η συνέχεια ήταν αποκαλυπτική.

Διαβάστε επίσης: «Δες» για μια ώρα με το λευκό μπαστούνι. Το Dialogue in the Dark είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Αν πάμε όλοι, θα αλλάξει η πόλη…

Κι ένα καλό νέο: Δεύτερη θέση στον κόσμο για την ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, στους Παγκόσμιους Τελικούς Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος.