1. Ο «μεγάλος συνασπισμός», ή άλλως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, είναι ο ομολογημένος στόχος του κατεστημένου πολιτικού συστήματος και σημαντικής μερίδας των εταίρων και πιστωτών, με πρωτοστάτη το Βερολίνο, ως η ιδανική πλέον εναλλακτική στο σχέδιο της αριστερής παρένθεσης.

Ads

2. Ώρα ντιμπέιτ: Το pre game show στην ΕΡΤ. Ο – ατελής έστω – πολιτικός διάλογος κορυφής επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες μετά από 6 χρόνια σιωπής, η αντίστροφη μέτρηση για το αυριανό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε και το «στρατηγείο» της προεκλογικής μάχης έχει ήδη μεταφερθεί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Όλο το παρασκήνιο

3. Μετεγγραφές, καραμπόλες και μάχες τακτικής σφραγίζουν τις τελευταίες «πινελιές» στα ψηφοδέλτια Επικρατείας όλων των κομμάτων, που θα δοθούν στη δημοσιότητα στην πλήρη σύνθεσή τους μέσα στα επόμενα 24ωρα κλείνοντας και τον πρώτο γύρο των πολιτικών εντυπώσεων σε μία δύσκολη και απρόβλεπτη προεκλογική εκστρατεία.

4. Όλα όσα έγιναν με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη στο διάλειμμα της χθεσινής εκπομπής «Στον δρόμο προς την κάλπη» της ΕΡΤ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας και καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ. Διαβάστε και δείτε τα αποσπάσματα από το χθεσινό επεισόδιο με το «γαλάζιο» στέλεχος που τίναξε στον αέρα την εκπομπή. 

Ads

5. Ένας «αντιμνημονιακός» της ομάδας Κρούγκμαν στο τιμόνι του ΔΝΤ. Ο Μορίς Όμπστφελντ, που έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τους δανειστές για «κοντόφθαλμη» πολιτική έναντι της Ελλάδας, αναλαμβάνει από σήμερα τα καθήκοντα του επικεφαλής οικονομολόγου στο ΔΝΤ. Ο Μορίς Όμπστφελντ θα είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα αξιολόγησης της Ελλάδας.

6. Εκλογικό περίπτερο:

7. Με μήνυμα του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη στην 80ή ΔΕΘ. Πάντως στο μήνυμα Γλέζου δεν γίνεται καμιά αναφορά στη Λαϊκή Ενότητα. Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει να αντιμετωπίσει την υποψήφιά του Ραχήλ Μακρή που θέλει να στείλει στο ντιμπέιτ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αντί του προέδρου του κόμματος!

8. Την ίδια στιγμή που το προσφυγικό δράμα κορυφώνεται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής γύρω από την πλατεία Βικτωρίας αντέδρασαν έντονα για το συσσίτιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. 

9. Η μόλις 12 ετών Λίντια Σεμπάστιαν κατάφερε να ξεπεράσει τα αποτελέσματα του τεστ ευφυΐας του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ.

10. Η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους επιστήμονες ως συγγραφείς των λημμάτων της προκειμένου να γίνει πιο αξιόπιστη.

11. Ποια είναι η Αννούλα που σαμποτάρει τον Βασίλη Λεβέντη; Ένα από τα πιο «πολύτιμα» βίντεο με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων…

* Σκίτσο του kyr από το i-kyr.gr