1. Ένοχοι… «Αν κι αυτή η εικόνα δεν αλλάξει την Ευρώπη, τότε τι μπορεί;» 

Ads

2. Οριακό προβάδισμα της ΝΔ καταγράφεται για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Ισοπαλία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Alco. 

3. Η Εφημερίδα των Συντακτών κυκλοφόρησε με ρεπορτάζ που ήθελε τον Γιώργο Κατρούγκαλο να προτείνει ανώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ. Ο απερχόμενος υπουργός διέψευσε στο tvxs.gr ότι έκανε τέτοια πρόταση. Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα ενώ έστειλε και επιστολή στην εφημερίδα. 

4. Επί τέσσερις ώρες κατέθετε ενώπιον του εισαγγελέα ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο ίδιος κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη συκοφαντία» σε βάρος του. 

Ads

5. Την προγραμματική διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως υποστήριξε η ΛΑΕ θα είναι «ριζοσπαστική απάντηση στα μνημονιακά κόμματα». 

6. Την εκπλήρωση των αναγκαίων δεσμεύσεων, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, αναμένεται να ζητήσουν από την ευρωζώνη οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20. 

7. Τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας μαζί του. 

8. Παράταση στην επιβολή του ΦΠΑ 23% συνολικά στην ιδιωτική εκπαίδευση φέρεται να αποφάσισε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, με τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη να ανακοινώνει πως δρομολογούνται οι απαραίτητες ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο. 

9. Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος, Νίκος Μαρουλάκης. Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε εικόνα σε πάνω από 200 παιδικά βιβλία μεταξύ των οποίων στη θρυλική «Φρουτοπία».

10. 100 χρόνια κλείνουν σήμερα από τη γέννηση του ιδιοφυούς Όρσον Γουέλς. Υπήρξε αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς στην ιστορία της Έβδομης Τέχνης. Διαβάστε το αφιέρωμα του Γιώργου Ρούσσου στο tvxs.gr

11. Μετά τις αμοιβαίες δηλώσεις περί «αυτοφωράκηδων», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έπιασε επ’ αυτοφώρω τον Αλέξη Τσίπρα.

* Σκίτσο του Soloup για το Ποντίκι