Απογοήτευση κι ανησυχία για το μέλλον δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Ads

Η δημοσκόπηση της Marc, διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το 83,1% φαίνεται να ανησυχεί για τα χειρότερα, με μόλις το 12% να διατηρεί την ελπίδα του ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

image

Ads

Στο ερώτημα ποιά λέξη απηχεί την στάση των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν σε ποσοστό 37,7% απογοήτευση ενώ το 34% οργή.

image

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης, το 83,8% δηλώνει ότι την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, ενώ ένα 34% θεωρεί ότι η ΝΔ θα κυβερνούσε καλύτερα με ένα ίδιο ποσοστό να δηλώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κυβερνούσε χειρότερα.

image

Ικανοποιημένοι από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ εμφανίζονται το 13,2% των πολιτών ενώ το 72% εμφανίστηκε δυσαρεστημένο. Ερωτηθέντες για το εάν τους ικανοποίησε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%.

Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας και το 33,7% ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ιδιαίτερα υψηλό, όμως, είναι το ποσοστό αυτών που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και με το ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ, καθώς το 45,9% απάντησε «κανένας ιδιαίτερα».

Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.