Θύμα άγριου ξυλοδαρμού φέρεται να έπεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα στο κελί του, από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών σε άσχημη κατάσταση.

Ads

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη στη ΣΤ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατείται το πάλαι ποτέ μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Έθνος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ξυλοδαρμός του πρώην υπουργού που έχει καταδικαστεί για μίζες στα εξοπλιστικά, έγινε δια ασήμαντη αφορμή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν και τότε, κατά την εφημερίδα, ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του και άρχισε να τον χτυπάει με αγριότητα.

Ads

«Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα» είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Στεφανάκος στον 77χρονο Άκη Τσοχατζόπουλο και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων, που σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, δεν αντέδρασαν έγκαιρα για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό.

Μάλιστα λέγεται ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν και ένας γνωστός ποινικολόγος, αν και δεν προβλεπόταν εκείνη την ώρα να βρίσκεται στους χώρους της φυλακής, αλλά και ο Νίκος Ρωμανός καταδικασμένος για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, αν και το κελί του βρίσκεται στην πρώτη πτέρυγα.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», το περιστατικό επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και την ηλικία του, η οποία απορρίφθηκε.

Σε εξέλιξη δύο πειθαρχικές έρευνες για τον ξυλοδαρμό του Τσοχατζόπουλου

Δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο να έχει ξυλοκοπηθεί αγρίως στις φυλακές Κορυδαλλού από τον βαρυποινίτη Στέφανο Βασιλάκο.

Η πρώτη πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν, ενώ η δεύτερη διενεργείται από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατουμένων.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ουδέποτε νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών, καθώς και ότι η ενημέρωση που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αφορούσε σε ξυλοδαρμό.

Αγωγή Στεφανάκου στο «’Εθνος»

Ο Βασίλης Στεφανάκος, διά του πληρεξουσίου δικηγόρο του, Βασίλη Καπερνάρου, καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας «Έθνος» για το δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι ξυλοκόπησε τον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Καπερνάρος κάνει λόγο για «κατασκευασμένο, μεθοδευμένο, κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο» δημοσίευμα το οποίο είναι μάλιστα «προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα του».

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου αναφέρεται :

«Σήμερα, η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της, φωτογραφία του εντολέα μου, κ. Βασίλη Στεφανάκου, με τη σημείωση: «Άγριος Ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου από Στεφανάκο στη φυλακή». Το κείμενο αυτό, (ολόκληρη η σελίδα 28), είναι κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο. Είναι δε προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα μου και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου.

Επειδή ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν, σήμερα, σε επίσκεψη μου στη φυλακή, μου ανετέθη από τον θιγόμενο εντολέα μου η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος.

Ραντεβού στα αστικά και ποινικά δικαστήρια».