Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο του 25χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε στα βράχια από ύψος 20 μέτρων στον λόφο του Φιλοπάππου. 

Ads

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, ενώ τη νύχτα έγινε εκτεταμένη επιχείρηση από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με επίκεντρο αλλοδαπούς που επί μήνες λήστευαν τουρίστες.

Η 23χρονη φίλη του θύματος η οποία κατάγεται από την Πορτογαλία, στην κατάθεσή της αναφέρθηκε σε τρεις δράστες που με την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα, ενώ το ζευγάρι καθόταν στα βραχάκια του Φιλοπάππου από την πλευρά του Κουκακίου. Η κατάθεση της κοπέλας δεν είναι ωστόσο διαφωτιστική σχετικά με τα αίτια του θανάτου του 25χρονου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση σε στέκια Ασιατών και Βορειοαφρικανών όπου εντοπίζεται «πυρήνας 50 υπόπτων», έγιναν νέες προσαγωγές και από εκεί οι αρχές ευελπιστούν να αντλήσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες. Μάλιστα αναμένεται να κληθεί η κοπέλα σε διαδικασία αναγνώρισης των υπόπτων.

Ads

Επιθεώρηση στον Λόφο του Φιλοπάππου έκανε σήμερα το πρωί ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, μαζί με όλους τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο οποίος ζήτησε την αναβάθμιση της αστυνόμευσης στην περιοχή. Αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα – όπως η χρήση μηχανών μεγάλου κυβισμού ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των αστυνομικών ακόμα και στα πιο δύσβατα σημεία του λόφου, αλλά και πεζές και εποχούμενες περιπολίες όλο το 24ωρο – με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την αποφυγή παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι στου Φιλοπάππου έγινε νέα ληστεία χθες το βράδυ, με θύμα νεαρό αλλοδαπό που ακινητοποιήθηκε με σωματική βία από τέσσερα άτομα τα οποία και εξαφανίστηκαν.