Σε θρίλερ αποδεικνύεται η υπόθεση της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία καθώς η αστυνομία κατά τις έρευνες εντόπισε μια απανθρακωμένη σορό σε καμένο αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί στο όνομά του. 

Ads

Η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί – σύμφωνα με το BBC – αλλά ο Κυριάκος Αμιρίδης εθεάθη τελευταία φορά σε υποβαθμισμένο προάστιο του Ρίο, στη Νόβα Ιγκουάσου, στην περιοχή του οποίου βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Η τελευταία επαφή που είχε ο 59χρονος πρέσβης φέρεται να ήταν σε τηλεφωνική συνομιλία με τη σύζυγό του. Ο Έλληνας πρέσβης εξαφανίστηκε πριν από τέσσερις ημέρες. Είχε μεταβεί στο Ρίο κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης άδειάς του.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».

Ads

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις αναφορές της βραζιλιανικής αστυνομίας που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ, το ενδεχόμενο απαγωγής θεωρείται λιγότερο πιθανό καθώς ακόμη, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή του, δεν έχουν ζητηθεί λύτρα.