Την πιο τραγική κατάληξη είχε δυστυχώς η εξαφάνιση του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από την περασμένη Κυριακή στην Κάλυμνο.

Ads

Ο 21χρονος φοιτητής, ο οποίος επισκέφτηκε την μητέρα του που δουλεύει ως δασκάλα στο νησί, πήρε το ποδήλατο του για να πάει μια βόλτα, αλλά δεν γύρισε ποτέ. 

Μετά από έξι ημέρες αναζήτησης επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, αφού ο Νίκος εντοπίστηκε νεκρός, μέσα σε ένα μικρό ρέμα, από έναν 14χρονο, σε κοντινή απόσταση από το σημείο, όπου την πρώτη ημέρα της εξαφάνισης του, βρέθηκε το ποδήλατό του. 

Η σορός του φοιτητή βρέθηκε ανάσκελα σε τυμπανιαία κατάσταση, μελανή και φέρει θλαστικά τραύματα σε διάφορα σημεία, πράγμα το οποίο δείχνει ότι είχε ξυλοκοπηθεί. Επίσης φέρει ένα μεγάλο τραύμα στο κεφάλι, το οποίο πιθανολογείται ότι προέρχεται από σφαίρα. Ο τοπικός γιατρός, ωστόσο, είπε ότι μπορεί και να προέρχεται από δυνατό χτύπημα. Περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση και η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει στη Ρόδο. 

Ads

Πάντως από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι η σορός μετακινήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο μετά το θάνατο του φοιτητή και πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Σημειώνεται ότι στην περιοχή αυτή έγιναν εκτεταμένες έρευνες και δεν βρέθηκε τίποτα. 

Ο Κώστας Βάλβης από την Εθελοντική ομάδα διασωστών Θήρας είπε πως και ο ίδιος αλλά και άλλοι που ερευνούσαν στην περιοχή, είχαν περάσει πολλές φορές από το συγκεκριμένο σημείο, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι.

Το γεγονός αυτό καθώς και οι εκδορές στο σώμα της σορού συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι ο άτυχος φοιτητής σύρθηκε στο σημείο σε μεταγενέστερο χρόνο. 

Επιπλέον, προσωπικά αντικείμενα αλλά και τα παπούτσια του Νίκου Χατζηπαύλου – με τις κάλτσες διπλωμένες πάνω τους – βρέθηκαν πολύ μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός και σε αντίθετη κατεύθυνση. Εκτιμάται ότι αυτό έγινε για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες. 

Κάτοικοι του νησιού τονίζουν για το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του φοιτητή, ότι εκεί συχνάζουν παραβατικά στοιχεία, καθιστώντας το επικίνδυνο. Έτσι το πρώτο σενάριο που θα εξετάσει η Αστυνομία είναι ο φοιτητής να έπεσε θύμα εμπόρων ναρκωτικών καθώς ίσως έγινε άθελά του θεατής κάποιας παράνομης συναλλαγής.