Προβληματισμό προκαλεί το θετικό κρούσμα σε νεφροπαθή μετά τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων σε νοσηλεύτρια και γιατρό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Ads

Όπως είχε αποκαλύψει το Τvxs.gr, οι δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στο τέλος της εβδομάδας ενώ πλέον το Σάββατο επιβεβαιώθηκε ως θετικός ένας νεφροπαθής, από οικισμό της περιοχής, που κάνει αιμοκάθαρση στην ίδια μονάδα και νοσηλεύεται πλέον στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Θετική βρέθηκε επίσης η σύζυγός του και αρνητικός ο συγχωριανός του που τον μετέφερε τρεις φορές την εβδομάδα στο Νοσοκομείο Ξάνθης. 

Προβληματισμός παρά την άρση στην Ξάνθη

Στη συγκεκριμένη περιοχή, ο προβληματισμός παραμένει παρά την άρση του Lockdown. Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, ειδικά στο Νομό Ξάνθης, όπου το ποσοστό θνησιμότητας αγγίζει απίστευτα υψηλό ποσοστό, σχεδόν 20%. Μάλιστα, τα περιστατικά εργαζομένων και νεφροπαθούς δεν ανακοινώνονται από το τοπικό νοσοκομείο, μέχρι στιγμής.

Ads

Εξάλλου, ο τοπικός ιατρικός σύλλογος με ανακοίνωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκεια για το γεγονός  ότι δεν συμμετείχε μέχρι σήμερα σε καμία ενημέρωση, εφιστά την προσοχή του κοινού και χαρακτηρίζει αναγκαία την εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης για την περιοχή.